Studieretninger på Teknisk Gymnasium

I studieretningen vælger du to fag. Det kan være helt almindelige kendte HTX-fag, som fx matematik og fysik – eller de særlige HTX-fag teknologi og kommunikation/IT.

Valg af studieretning

Efter grundforløbet på tre måneder skal du vælge studieretning.
Vi tilbyder vejledning, så du kan få hjælp til at vælge den studieretning, der passer til dine interesser, evner og fremtidige mål. Der vil også være en informationsaften for dig og dine forældre, inden du vælger studieretning i slutningen af grundforløbet.

Vores studieretninger er designet til at imødekomme forskellige interesser, mål og karriereambitioner. Uanset om du er interesseret i markedsføring, international handel eller kulturforståelse, så har vi en studieretning, der passer til dig.

Studieretninger har forskellige fordele

E

Specialisering

Med en studieretning kan du dykke dybere ned i et bestemt fagområde og opbygge ekspertise og færdigheder inden for det område.
E

Karrieremuligheder

En studieretning kan åbne dørene til specifikke karrieremuligheder, og give dig et konkret fokus for din fremtidige karriere.
E

Personlig udvikling

Ved at vælge en studieretning har du mulighed for at forfølge dine interesser, hvilket kan føre til større engagement og tilfredshed med din uddannelse.
Vælg den studieretning, der passer bedst til dig, og tag det første skridt mod din fremtidige karriere på Teknisk Gymnasium HTX

5 forskellige studieretninger på HTX

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige studieretninger, og hvad de indebærer.

Kommunikation IT og Design

KIT/design studieretningen er for dig, der kan lide at arbejde kreativt og projektorienteret med produktudvikling inden for kommunikation og digitale medier. På studieretningen er der nær sammenhæng mellem teori og praksis.

Naturvidenskab

Biotek/Idræt
Denne studieretning på HTX er for dig, der er interesseret i biologi, kemi, moderne teknologi, fysiologi og idræt. På studieretningen arbejdes der undersøgende og eksperimentelt, og du lærer at kombinere teoretisk viden om biologi, kemi og fysiologi med praktiske erfaringer fra laboratoriet og i forskellige idrætsdiscipliner.

Biotek/Mat
Bioteknologi spiller en vigtig rolle i forskning og moderne industri og med matematiske værktøjer kan de eksperimentelle data analyseres og vurderes i dybden. Studieretningen biotek/mat er det oplagte valg, hvis du vil være dyrlæge, læge, ingeniør eller studere på en af de naturvidenskabelige uddannelser på universitetet.

Mat/Fys
Fysik-matematik studieretningen på HTX er for dig, der synes, at det er spændende at undersøge, hvordan fysikken og matematikken hænger sammen. Du vil lære hvordan de tilsammen kan beskrive og finde mulige løsninger til alle de naturvidenskabelige og teknologiske problemstillinger i verden omkring os.

Programmering

Studieretningen spiludvikling og programmering på HTX er for dig, der kan lide at udvikle nye innovative produkter, der kan løse mange af de problemer, som udfordrer os i hverdagen. Du lærer at udvikle bæredygtige og brugervenlige produkter til hjemmet, skolen, industrien, byggebranchen og sundhedssektoren for blot at nævne få eksempler.

Få vejledning og kom på besøg

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Uanset om du har spørgsmål om praktiske detaljer, studieforløb eller ønsker rådgivning om at balancere idræt og uddannelse, er vores vejledere på HHX og HTX klar til at hjælpe dig.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.