Forside » Gymnasier » HTX » Kommunikation IT og Design

Kommunikation IT og design.

Kreativitet er omdrejningspunktet på denne studieretning, hvor du arbejder med udvikling af digitale og fysiske produkter.

Det er super smittende at opleve engagerede lærere, som altid er villige til at hjælpe, og så synes jeg at friheden, som man gradvist oplever mere og mere af, er enorm fed.
Anne Fruergaard Pedersen, elev

Om studieretningen

Du lærer at designe apps, hjemmesider, møbler, bygninger, spil, billeder og lyd, og du bliver en del af et kreativt miljø, hvor arbejdet blandt andet foregår i workshops, som projektarbejde, gruppearbejde og i værksteder.

Du vil i løbet af de tre år på studieretningen skulle deltage i designkonkurrencer, udstille dine produkter, udarbejde grafisk identitet for virksomheder, besøge museer, virksomheder, universiteter og kreative udviklingsmiljøer for at få den nyeste viden af specialister og kreative videnspersoner inden for områderne kommunikation It og design.

Studieretningen er det oplagte valg, hvis du drømmer om at blive arkitekt, softwareudvikler, grafisk designer, møbelarkitekt, ingeniør, fotograf eller journalist.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Kommunikation/IT A
I kommunikation/IT udvikler, planlægger og gennemfører du en bred vifte af kommunikationsprodukter – for eksempel hjemmesider, apps, lydklip, tv-spots, reklameannoncer, informationskampagner og computerspil.

Faget tager udgangspunkt i konkrete og virkelighedsnære problemstillinger, ofte i samarbejde med virksomheder og eksterne aktører. Du styrer i højere og højere grad udførelsen af projekterne, mens du inddrager elementer som design og æstetik samt juridiske og etiske aspekter i opgaveløsningen.

Målrettede opgaver og variation i undervisningen giver dig gode forudsætninger for at fremføre egne synspunkter og vurderinger af de fremstillede kommunikationsprodukter, samtidig med at du udvikler dine kompetencer i arbejdet med mange forskellige it-værktøjer og interaktive systemer.

Design B
I designfaget står udvikling og innovation i centrum. I designprocessen kommer du til at arbejde med modelbygning, research, arkitektur, visualiseringsmetoder (fx 3D-skitsering), designhistorie, industrielt design og meget andet. Faget giver dig en forståelse for samspillet mellem form og funktion og den tætte sammenhæng med æstetik, teknologi og innovation samt viden om materialer, miljø og produktionskrav.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På HTX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Vi udvider horisonten inden for naturvidenskab og teknologi for at dyrke dine interesser og talenter. HTX tilbyder talentordninger for idrætsudøvere. Uanset om du er en kommende stjerne inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål. Vælg idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Dine fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser.

Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.