HTX. Teknisk Gymnasium

Er du klar til at udforske en verden af teknologi, innovation og kreativitet? På HTX tænker vi stort, anderledes og fremad. Uanset om du drømmer om at blive læge, arkitekt, ingeniør, biolog, kemiker eller noget helt andet, så er HTX stedet, hvor dine fremtidsidéer kan blive til virkelighed.

Forskellige studieretninger

Studentereksamenen for fremtiden

Hvis du er klar til at udfordre dig selv, udvide dine horisonter og forberede dig på en spændende fremtid inden for teknologi, naturvidenskab eller design, så tag det første skridt med en HTX på Skive College.

Vi tror på en hands-on tilgang til læring, hvor teori møder praksis, og hvor det at eksperimenterne og fejl er en del af processen mod succes. Vores dygtige undervisere og moderne faciliteter giver dig mulighed for at udforske og udvikle dine færdigheder inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørarbejde og meget mere.

Udover mange af de fag, du allerede kender såsom dansk, matematik, engelsk og samfundsfag, får du også mulighed for at fordybe dig i en række naturvidenskabelige fag som biologi, kemi og fysik. Vores laboratorier er din legeplads, hvor du kan eksperimentere, udforske og opdage de grundlæggende principper bag den fantastiske verden, som vi lever i.

Udover det faglige fællesskab tilbyder vi også et levende studiemiljø, hvor venskaber dannes, og hvor du kan deltage i spændende studieture, aktiviteter og fester efter skoletid.

.

dreams succes friendships ideas innovation design skills

5 forskellige studieretninger på HTX

På HTX på Skive College tilbyder vi et bredt udvalg af studieretninger, der giver vores dig mulighed for at specialisere dig inden for forskellige fagområder og skræddersy din uddannelse efter din interesser og karrieremål. Studieretningerne er med til at styrke din faglige profil og forberede dig til videregående uddannelser og erhvervslivet. Vi tilbyder et bredt udvalg af studieretninger inden for naturvidenskab, teknologi og kreative fag. Det kan være helt almindelige kendte HTX-fag, som fx matematik og fysik – eller de særlige HTX-fag teknologi og kommunikation/it. Læs mere om HTX Studieretninger her

Kommunikation IT & Design

Programmering

HTX for unge med autisme

På Skive College har vi oprettet en HTX-klasse for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Uddannelsen er et særligt tilrettelagt HTX-forløb med maks. 12 elever i klassen. Det er en fuld 3-årig HTX-uddannelse med studieretningsfagene matematik A og programmering B.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På HTX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Vi udvider horisonten inden for naturvidenskab og teknologi for at dyrke dine interesser og talenter. HTX tilbyder talentordninger for idrætsudøvere. Uanset om du er en kommende stjerne inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål. Vælg idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Det særlige ved Teknisk Gymnasium

Det helt særlige ved Teknisk Gymnasium (HTX i daglig tale) er vores fokus på naturvidenskab og teknologi. 

På Teknisk Gymnasium kommer du til at lære nogle helt nye fag at kende som teknologi, bioteknologi, design, teknikfag, idéhistorie og kommunikation/it. 

Når du vælger Teknisk Gymnasium, får du naturligvis også dansk, engelsk, samfundsfag og en række spændende valgfag, som vi ofte afvikler sammen med Handelsgymnasiet HHX på Skive College.

 

Få vejledning og kom på besøg

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Uanset om du har spørgsmål om praktiske detaljer, studieforløb eller ønsker rådgivning om at balancere idræt og uddannelse, er vores vejledere på HHX og HTX klar til at hjælpe dig.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.