Skive College

HTX

Studentereksamenen for fremtiden 

Tænker du, at du vil være læge, arkitekt, pilot, ingeniør eller kemiker? Eller vil du blot være helt sikker på at have de allerbedste muligheder for at læse videre uanset hvad, så er Teknisk Gymnasium (HTX) lige noget for dig.

På HTX er naturvidenskab, teknologi, teknik og it de helt centrale områder. Du arbejder med virkelighedsnære udfordringer fra den lokale og globale omverden. Du kommer til at arbejde projektorienteret både individuelt og i teams med støtte fra vores dygtige undervisere.

Du får din daglige gang i vores moderne klasselokaler, i fysik-, kemi- og bioteknologilaboratorierne og på vores mange værksteder, når du skal fremstille innovative prototyper, eksperimentere og afprøve, om teorien nu også holder i praksis!

I både 1.g, 2.g og 3.g på HTX er der ekskursioner, studierejser, LAN-parties, virksomhedsbesøg, foredrag, fester og fredagscaféer. I 3.g er et af højdepunkterne galla. Elevrådet, skolens lærere og ledelse samarbejder tæt om det nære
studiemiljø.


Det særlige ved Teknisk Gymnasium

Det helt særlige ved Teknisk Gymnasium (HTX) er vores fokus på naturvidenskab og teknologi. Fra folkeskolen kender du allerede mange af de naturvidenskabelige fag som matematik, fysik, kemi, og biologi.

På Teknisk Gymnasium kommer du til at lære nogle helt nye fag at kende. Nogle af disse fag er teknologi, bioteknologi, design, teknikfag, idéhistorie og kommunikation/it. I det følgende kan du læse om disse fag særskilt eller i beskrivelserne af vores spændende studieretninger.

Når du vælger HTX, får du naturligvis også dansk, engelsk, samfundsfag og en række spændende valgfag, som vi ofte afvikler sammen med Handelsgymnasiet (HHX) på Skive College.

5 forskellige studieretninger

Vi har 5 forskellige studieretninger på HTX. I dit valg af studieretning toner du din studentereksamen.

I studieretningen vælger du to fag. Det kan være almindelige HTX-fag som du vælger at få på A-niveau, eller helt nye fag.

Læs mere

Kom på besøg og oplev HTX

Du er velkommen til at besøge os på en af vores besøgsdage.
Der kommer løbende nye datoer ind for besøgsdage, og i mellemtiden kan du kontakte vores vejledning.

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og konsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Gå til vejledning

Social feed

Besøg os her