Skive College

HTX

Studentereksamenen for fremtiden 

Tænker du, at du vil være læge, arkitekt, pilot, ingeniør eller kemiker? Eller vil du blot være helt sikker på at have de allerbedste muligheder for at læse videre uanset hvad, så er Teknisk Gymnasium (HTX) lige noget for dig. 

På Teknisk Gymnasium er naturvidenskab, teknologi, teknik og it de helt centrale områder. Du arbejder med virkelighedsnære udfordringer fra den lokale og globale omverden. Du kommer til at arbejde projektorienteret både individuelt og i teams med støtte fra vores dygtige undervisere. 

Du får din daglige gang i vores moderne klasselokaler, i fysik-, kemi- og bioteknologi-laboratorierne og på vores mange værksteder, når du skal fremstille innovative prototyper, eksperimentere og afprøve, om teorien nu også holder i praksis!

I både 1.g, 2.g og 3.g er der ekskursioner, studierejser, LAN-parties, virksomhedsbesøg, foredrag, fester og fredagscaféer. I 3.g er et af højdepunkterne galla. Elevrådet, skolens lærere og ledelse samarbejder tæt om det nære studiemiljø. 

   

Det særlige ved Teknisk Gymnasium

Det helt særlige ved Teknisk Gymnasium (HTX i daglig tale) er vores fokus på naturvidenskab og teknologi. Fra folkeskolen kender du allerede mange af de naturvidenskabelige fag som matematik, fysik, kemi, og biologi. 

På Teknisk Gymnasium kommer du til at lære nogle helt nye fag at kende. Nogle af disse fag er teknologi, bioteknologi, design, teknikfag, idéhistorie og kommunikation/it. I det følgende kan du læse om disse fag særskilt eller i beskrivelserne af vores spændende studieretninger. 

Når du vælger Teknisk Gymnasium, får du naturligvis også dansk, engelsk, samfundsfag og en række spændende valgfag, som vi ofte afvikler sammen med Handelsgymnasiet (HHX i daglig tale) på Skive College. 

I teknologi arbejder vi med at løse samfundsmæssige problemer. Vi analyserer og løser problemerne ved at udvikle nye innovative produkter, som vi tester og gør klar til produktion. 

For at finde de bedste løsninger arbejder vi tværfagligt, det vil sige, at alle fag på HTX kan komme i spil i teknologifaget. 

Samarbejde og tværfaglighed er omdrejningspunktet for den gode proces som teknologiudvikler. Derfor kendetegnes undervisningen i teknologifaget ved projekt- og gruppearbejde. Den klassiske tavleundervisning er minimeret, men anvendes fx til gennemgang af ny teori. 

Når elevernes teknologiprodukter skal føres ud i livet, arbejder vi i laboratorierne og på værkstederne med moderne værktøjer og teknologier. 

De virkelighedsnære problemstillinger behandles i længere projektforløb, hvor den enkelte elev får tid til at fordybe sig. Vi arbejder med emner som etik, bæredygtighed, miljø, Danmarks fremtid, æstetik med flere. 

ASF-klassen

På Skive College har vi oprettet en HTX-klasse for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF).

Uddannelsen er et særligt tilrettelagt HTX-forløb med maks. 12 elever i klassen. Det er en fuld 3-årig HTX-uddannelse med studieretningsfagene matematik A og programmering B. Læs mere her om HTX for unge med autisme her.

5 forskellige studieretninger

Vi har 5 forskellige studieretninger på HTX.

I dit valg af studieretning toner du din studentereksamen således, at du kommer til at arbejde med de emner og fag, som du finder mest interessante og relevante for dig. 

I studieretningen vælger du to fag. Det kan være helt almindelige kendte HTX-fag, som fx matematik og fysik - eller de særlige HTX-fag teknologi og kommunikation/it.

Studieretninger

Kontakt

Bliv kontaktet

Skriv dig op her, og du vil blive kontaktet hurtigst muligt. 

Få vejledning og kom på besøg

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejleder på HTX sidder klar til at hjælpe dig. Læs mere her: Vejledning.