Forside » Gymnasier » HTX » Naturvidenskab » Mat / Fys

Mat / Fys.

Mat/Fys studieretningen er studieretningen for dig, der er nysgerrig og synes, at det er spændende at undersøge og beskrive verden omkring os.

De tilbyder anderledes oplevelser. Herunder deres samarbejde med Science Talenter i Sorø
Julie Havbo Lund, elev

Om studieretningen

I fysiklaboratoriet kommer du til at udføre mange eksperimenter og forsøg, hvor du anvender matematikfaget til at forudsige og forklare målinger og resultater. Undervisningen er virkelighedsnær med en relevant kombination af teori og praksis. Opgaver og projekter træner dig i at tænke logisk og abstrakt.

I løbet af de tre år vil du komme på universitets- og virksomhedsbesøg, studierejser i udlandet, arbejde i naturen og blive stillet realistiske case-opgaver, hvor fysikken og matematikken sammen med de andre fag hjælper dig til at finde løsninger.

Mange elever vælger denne studieretning, idet de ønsker at videreuddanne sig inden for fysik, nanoscience, farmaci, medicin, datalogi eller fordi de ønsker at blive dyrlæge, ingeniør eller underviser i et eller flere naturvidenskabelige fag.

I fysikfaget arbejdes der blandt andet med energi, lys, elektriske kredsløb, kernefysik, kræfter og bevægelser og astronomi.

I matematikfaget arbejdes der med funktionsanalyse, differential- og integralregning, vektorer i 2d og 3d, statistik og diskret matematik for blot at nævne nogle eksempler.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Matematik A
Det grundlæggende værktøj til beskrivelse af naturlige lov og logiske sammenhænge, men også et sprog til udvikling af logikken og abstraktionsevnen.

Med emner som Differential-, Integralregning, Vektorer i 2D og 3D, Statistik og Differentialligninger eller supplerende emner om vektorfunktioner eller komplekse tal bliver du rustet til en lang række videregående uddannelser.

Fysik A
Fysik kan anses som det største og mest omfattende fag som man kan beskæftige sig med. Dette er fordi målet i fysik er at kunne beskrive og forklare, og derigennem forstå og anvende, verden omkring os; alt lige fra atomernes mindste byggesten til universets opbygning på den største skala. De vigtigste redskaber vi har til at opnå den forståelse, er vores logiske tankegang og matematikkens værktøjer, som vi bruger til at analysere observationer og målinger fra eksperimenter og opstille og afprøve teorier for hvordan verden fungerer i praksis. Her undersøger vi blandt andet energi, lys, elektriske kredsløb, kernefysik, kræfter og bevægelser, astronomi og meget mere.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På HTX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Vi udvider horisonten inden for naturvidenskab og teknologi for at dyrke dine interesser og talenter. HTX tilbyder talentordninger for idrætsudøvere. Uanset om du er en kommende stjerne inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål. Vælg idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Dine fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser.
Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.