Skive College

EUD SOM OVERBYGNING

EUD som dit næste skridt

Er du i tvivl om, hvad du skal efter gymnasiet? Så kan en EUD være det helt rigtige næste skridt!

Det kan være svært at vide, hvilken vej man vil gå efter gymnasiet. Men en erhvervsuddannelse kan være et rigtig godt bud, hvis du drømmer om at få praktiske færdigheder inden for et fag, som du kan kombinere med din teoretiske viden. Kombinationen af disse uddannelser stiller dig stærkt og giver dig mange spændende fremtidsmuligheder.

Den viden, du har med dig fra gymnasiet, kan du bruge i løbet af din uddannelse, og hvis du får lyst til at læse videre efterfølgende. På en erhvervsuddannelse lærer du helt nye kompetencer og praktiske færdigheder, der giver dig mulighed for at beskæftige dig med og blive dygtige til lige netop det, du brænder for.

Tjek videoerne herunder ud, og hør mere om, hvorfor det er fedt med en kombination af viden og færdigheder fra gymnasiet og en EUD.

Flere kompetencer og en bredere forståelse

Nanna har efter sin STX valgt at tage en tømreruddannelse for at få mere praktisk viden og en bredere forståelse for faget. Nanna vil nemlig gerne læse til bygningsingeniør, og med begge uddannelser i rygsækken kommer hun til at stå endnu stærkere.

"Kombinationen af uddannelserne har givet mig en modenhed, og jeg har fået en større indsigt i, hvordan det er at omgås en masse forskellige mennesker. Det, tænker jeg, bliver en fordel for mig, når jeg skal ud på en arbejdsplads."
Nanna - elev på tømreruddannelsen

To forskellige uddannelser der supplerer hinanden

Jette har en HTX med i rygsækken, som stiller hende stærkt i sin uddannelse til maskinsnedker - og i hendes fremtidige karriere.

 

"En kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse åbner op for rigtig mange muligheder, når du er færdig. Du kan både læse videre, og du kan komme ud på arbejdsmarkedet. Dét er grunden til, jeg har valgt denne kombination."
Jette - elev på maskinsnedkeruddannelsen

En kombination der stiller dig stærkere

Andreas er ved at uddanne sig til elektriker med fokus på grøn energi og drømmer om at arbejde med vindmøller. Før han begyndte på uddannelsen, tog han en gymnasial uddannelse. Kombinationen af de to uddannelser giver ham forskellige kompetencer, han kan bruge til at opnå sine drømme.

"Fordelene ved at kombinere en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse er, at du kan få dig nogle forskellige erfaringer fra uddannelserne. Derved vil det gøre dig mere eftertragtet hos en virksomhed."
Andreas - elev på elektrikeruddannelsen med fokus på grøn energi

Eftertragtet hos virksomhederne

Indretningsfabrikken: Værdifulde kompetencer

På Indretningsfabrikken får deres elever mulighed for at at arbejde med alle opgaver inden for hele produktionen. Og de har gode erfaringer med de elever, der også har taget en gymnasial uddannelse.

"De kommer med en kompetence som bl.a. at være god til at tale. Vi bruger vores elever, hvis de har lyst, til at være en del af vores præsentation af virksomheden, når vi bl.a. får nye kunder på besøg."
Laila - Direktør og partner, Indretningsfabrikken

Bliv klogere på vores forskellige erhvervsuddannelser

Læs om vores mange erhvervsuddannelser

Er du i tvivl om, hvorvidt en EUD skal være dit næste skridt?

Vores vejledere og virksomhedskonsulenter står klar til at hjælpe dig med at finde den rette vej for at opnå dine fremtidsdrømme. Vi hjælper dig med at blive klogere på vores uddannelser og dine fremtidsmuligheder.

Læs mere om vores vejledning

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.