HTX

Uddannelsens opbygning

Se praktiske informationer om uddannelsernes opbygning på denne side. Skulle du have nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

DETTE ER DEN NYE TEKST: En HTX-gymnasieuddannelse strækker sig over 3 år. Efter endte eksamener kan du kalde dig HTX-student og sætte den flotte studenterhue med det mørkeblå bånd på hovedet.

Varighed

Det tager 3 år at blive student fra Teknisk Gymnasium.

De 3 første måneder går du på grundforløbet, hvor du lærer vores gymnasium at kende, og du får viden, der sætter dig i stand til at vælge den helt rigtige studieretning for dig.

Studiested

Undervisningen foregår på Skive College på Arvikavej 2B og Kongsvingervej 1, på studierejser, virksomhedsbesøg, i naturen og hvor det nu måtte være relevant at afvikle undervisningen.

Studiestart

Du starter på Teknisk Gymnasium i august.

Studieretninger 2

Efter grundforløbet skal du vælge din studieretning, som består af 2 fag. Disse fag kan enten være helt nye for dig eller fag, som du allerede har, men som du vælger at fordybe dig yderligere i. Du bliver grundigt vejledt i forbindelse med dit valg af studieretning, så du behøver ikke at have besluttet dig på forhånd.

Studieretninger

Du kan vælge mellem 5 forskellige studieretninger på HTX.

  • Mat/Fys
  • Biotek/Mat
  • Biotek/Idræt
  • Spiludvikling og programmering
  • Kit/Design

I dit valg af studieretning toner du din studentereksamen således, at du kommer til at arbejde med de emner og fag, som du finder mest interessante og relevante for dig.

I studieretningen vælger du to fag. Det kan være helt almindelige kendte HTX-fag, som fx matematik og fysik – eller de særlige HTX-fag teknologi og kommunikation/it.

Grundforløb 2

Når du starter på HTX, vil du blive introduceret til en række forskellige fag. Nogle af disse kender du måske fra grundskolen, mens andre vil være helt nye HTX-profilfag. De første 3 måneder af din gymnasietid vil du ud over de almindelige fag have 2 grundforløb, hvor nogle af fagene indgår.

På HTX har vi det ”Naturvidenskabelige grundforløb”, hvor du vil arbejde med fagene Biologi, Kemi og Fysik. Det andet grundforløb kaldes ”Produktudvikling”, og her vil fagene Teknologi og Samfundsfag indgå. Begge grundforløb afsluttes med en prøve, der ligger ca. 3 måneder efter studiestart.

Grundforløb

Grundforløbet varer 3 måneder og her får du en spændende introduktion til de forskellige fag i studieretningerne og til, hvordan fagene spiller sammen. Grundforløbet består af almindelig undervisning i HTX-fagene, og undervisning i naturvidenskabeligt grundforløb, NV, og produktudvikling, PU. Du skal til eksamen i NV og PU som afslutning på grundforløbet.

Studieretningsforløbet

I studieretningsforløbet får du mulighed for at fordybe dig i netop den studieretning du har valgt, og du får mulighed for at vælge mellem forskellige valgfag. I 3. g får du desuden mulighed for at vælge mellem vores 3 teknikfag: Byggeri og Energi, Digital Design og Udvikling og Proces, Levnedsmiddel og Sundhed.

Valgfag 2

Du skal også vælge mindst 2 valgfag i løbet af din gymnasietid. Det betyder, at du i 2. og 3.g får større mulighed for at sammensætte dit skema med fag, som du selv vælger.

Studieture

Uanset valg af studieretning kommer du på studieture på Teknisk Gymnasium. Vi har introtur i 1. g, hvor vi lærer hinanden at kende.

I 2. g tager alle klasser på en lidt længere rejse. Senest har destinationen være Island, hvor den fantastiske natur studeres ligesom programmet er fyldt med virksomheds- og universitets-besøg samt forskellige kulturelle arrangementer.

I 3. g arrangeres der studieretningsture – de seneste år til København, hvor man i hver studieretning har udarbejdet skræddersyede programmer til de enkelte retninger. Eksempler på typiske programpunkter er besøg af DTU, ITU, DR, virksomheder der passer til de enkelte studieretninger, museer og kulturinstitutioner. Studieretningsturen i 3. g fungerer som et godt fagligt, socialt og kulturelt afbræk fra hverdagen, der giver eleverne ekstra energi og motivation inden, det går løs med afslutningen af gymnasiet senere på skoleåret.

Talenter på Teknisk Gymnasium

Er du vild med bioteknologi og vil gerne snuse til den nyeste forskning? Eller har du en lille ingeniør i maven, og synes det kunne være sejt at bygge din egen 3D-printer? Kunne du tænke dig at konkurrere med andre om, hvem der er bedst til at programmere robotter? Eller vil du gerne dykke ned i universets mysterier og lære om sorte huller eller hvordan planeterne opstod? Så er talentprogrammet på Teknisk Gymnasium måske noget for dig!

HTX på Skive College er et af de få tekniske gymnasier, som har certificering i science og talent. Dette indebærer, at vi har et stort fokus på at spotte og udvikle vores talentfulde elever indenfor naturvidenskab og teknologi, og at vores elever får inspiration til fremtidige uddannelser og karrieremuligheder indenfor naturvidenskab.

Derudover har vi på skolen en uddannet talentvejleder, som i samarbejde med lærerne sikrer, at eleverne løbende bliver fagligt udfordret. Der findes en bred vifte af tilbud til de, som gerne vil lægge en ekstra indsats både i og udenfor skolen.

Som elev på Teknisk Gymnasium har du blandt andet mulighed for at deltage i landsdækkende talentkonkurrencer indenfor skolens profilfag som for eksempel matematik, fysik, kemi, bioteknologi eller teknologi og innovation.

Vi fejrer naturvidenskabsfestival og forskningens døgn, og så er vi en del af det landsdækkende netværk Science talenter, som styrker talentudvikling i Danmark. Science talenter har base i Sorø, hvor flere elever hvert år deltager i camps og events.

På Teknisk Gymnasium udfordrer vi alle vores elever, så de bliver så dygtige som muligt, og vi ved, at de bedste kan blive endnu bedre.

Hos os er det:

  • muligt at opdage, udfolde og udfordre sit talent.
  • fedt at nørde
  • cool at være klog
  • sjovt at gå på gymnasium, hvor talentet plejes og værdsættes.