HTX
Uddannelsens opbygning
DETTE ER DEN NYE TEKST: En HTX-gymnasieuddannelse strækker sig over 3 år. Efter endte eksamener kan du kalde dig HTX-student og sætte den flotte studenterhue med det mørkeblå bånd på hovedet.
Varighed
Det tager 3 år at blive student fra Teknisk Gymnasium.
De 3 første måneder går du på grundforløbet, hvor du lærer vores gymnasium at kende, og du får viden, der sætter dig i stand til at vælge den helt rigtige studieretning for dig.
Studiested
Studiestart
Studieretninger 2
Studieretninger
Du kan vælge mellem 5 forskellige studieretninger på HTX.
- Mat/Fys
- Biotek/Mat
- Biotek/Idræt
- Spiludvikling og programmering
- Kit/Design
I dit valg af studieretning toner du din studentereksamen således, at du kommer til at arbejde med de emner og fag, som du finder mest interessante og relevante for dig.
I studieretningen vælger du to fag. Det kan være helt almindelige kendte HTX-fag, som fx matematik og fysik – eller de særlige HTX-fag teknologi og kommunikation/it.
Grundforløb 2
På HTX har vi det ”Naturvidenskabelige grundforløb”, hvor du vil arbejde med fagene Biologi, Kemi og Fysik. Det andet grundforløb kaldes ”Produktudvikling”, og her vil fagene Teknologi og Samfundsfag indgå. Begge grundforløb afsluttes med en prøve, der ligger ca. 3 måneder efter studiestart.
Grundforløb
Studieretningsforløbet
Valgfag 2
Studieture
I 2. g tager alle klasser på en lidt længere rejse. Senest har destinationen være Island, hvor den fantastiske natur studeres ligesom programmet er fyldt med virksomheds- og universitets-besøg samt forskellige kulturelle arrangementer.
I 3. g arrangeres der studieretningsture – de seneste år til København, hvor man i hver studieretning har udarbejdet skræddersyede programmer til de enkelte retninger. Eksempler på typiske programpunkter er besøg af DTU, ITU, DR, virksomheder der passer til de enkelte studieretninger, museer og kulturinstitutioner. Studieretningsturen i 3. g fungerer som et godt fagligt, socialt og kulturelt afbræk fra hverdagen, der giver eleverne ekstra energi og motivation inden, det går løs med afslutningen af gymnasiet senere på skoleåret.
Talenter på Teknisk Gymnasium
Er du vild med bioteknologi og vil gerne snuse til den nyeste forskning? Eller har du en lille ingeniør i maven, og synes det kunne være sejt at bygge din egen 3D-printer? Kunne du tænke dig at konkurrere med andre om, hvem der er bedst til at programmere robotter? Eller vil du gerne dykke ned i universets mysterier og lære om sorte huller eller hvordan planeterne opstod? Så er talentprogrammet på Teknisk Gymnasium måske noget for dig!
HTX på Skive College er et af de få tekniske gymnasier, som har certificering i science og talent. Dette indebærer, at vi har et stort fokus på at spotte og udvikle vores talentfulde elever indenfor naturvidenskab og teknologi, og at vores elever får inspiration til fremtidige uddannelser og karrieremuligheder indenfor naturvidenskab.
Derudover har vi på skolen en uddannet talentvejleder, som i samarbejde med lærerne sikrer, at eleverne løbende bliver fagligt udfordret. Der findes en bred vifte af tilbud til de, som gerne vil lægge en ekstra indsats både i og udenfor skolen.
Som elev på Teknisk Gymnasium har du blandt andet mulighed for at deltage i landsdækkende talentkonkurrencer indenfor skolens profilfag som for eksempel matematik, fysik, kemi, bioteknologi eller teknologi og innovation.
Vi fejrer naturvidenskabsfestival og forskningens døgn, og så er vi en del af det landsdækkende netværk Science talenter, som styrker talentudvikling i Danmark. Science talenter har base i Sorø, hvor flere elever hvert år deltager i camps og events.
På Teknisk Gymnasium udfordrer vi alle vores elever, så de bliver så dygtige som muligt, og vi ved, at de bedste kan blive endnu bedre.
Hos os er det:
- muligt at opdage, udfolde og udfordre sit talent.
- fedt at nørde
- cool at være klog
- sjovt at gå på gymnasium, hvor talentet plejes og værdsættes.