Internationale uddannelser

Ud i verden

Som elev på Skive College har du gode muligheder for at komme ud i verden og få international erfaring, nye kompetencer og masser af oplevelser med hjem i bagagen.

Udforsk kulturer og sprog under din uddannelse med internationale muligheder.

Dyk ned i unikke erfaringer og skab internationale netværk gennem din uddannelse.

Opdag verden og udvid dine horisonter gennem praktikophold og studiebesøg.

En oplevelse for livet.

Et udlandsophold giver dig en bredere faglig og personlig horisont, styrkede sprogkundskaber og en oplevelse for livet. Vi samarbejder med en lang række virksomheder og uddannelsesinstitutioner i udlandet, hvor vi kan arrangere praktikforløb, studieophold og elevudvekslinger.

Der er gode muligheder for udlandsophold for både elever på grundforløb, hovedforløb, skolepraktik samt elever på gymnasierne. På erhvervsuddannelserne kan du endda få rejsetilskud til udvekslingsophold i Europa i op til et år efter du er udlært. I vores vision skriver vi blandt andet, at Skive College vil være en skole i front med uddannelser, der rammer både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Vi sætter således en dyd i at uddanne til både det lokale og til det globale arbejdsmarked. Her kan du læse om vores muligheder for internationale uddannelser med Skive College:

Bliv inspireret af andres historier

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde i et længerevarende praktikophold?
I de senere år har elever her fra Skive College været i mange forskellige lande som England, Tyskland, Thailand, Tanzania, Frankrig, Hawaii, Japan, Grønland og Canada. Så mulighederne er mange. Det samme er udfordringerne, for du vil komme til at opleve et fremmed land indefra. Og du vil sikkert opdage, at det ikke nødvendigvis er alle ting, man gør som herhjemme. Lyder dette som noget for dig? Så er du velkommen til at kontakte en af vores OPU-koordinatorer Allan og Lene.

Allan Norré Pedersen

Lene Baake

Praktikplads

Start med at finde din praktikplads enten gennem dit netværk eller direkte kontakt til ønsket virksomhed.

Godkendelse

Få godkendelse af dit praktikophold og gennemgå praktikmålene med virksomheden.

Ansættelseskontrakt

Underskriv en ansættelseskontrakt, hvor løn og arbejdsforhold er gennemgået.

Økonomisk tilskud

Rejseudgifter og boligtilskud dækkes for både hjemrejse og skoleophold i Danmark.

Praktiske informationer

Kortere udvekslingsophold i EU

Skive College sender hvert år elever fra grundforløb, hovedforløb og skolepraktik på kortere udvekslingsophold i Europa (primært EU-lande) i godkendte virksomheder eller på udvekslingsophold på en af vores partnerskoler. Det er primært ophold på 2-4 uger, som er støttet med midler fra Erasmus+, som giver tilskud til rejsen og opholdet.

Oplæring i udlandet (OPU)

Som elev på Skive College har du mulighed for at tage en del eller hele din læretid i udlandet gennem OPU-ordningen. Et læringsophold i udlandet styrker dine faglige og personlige kvalifikationer og kan være med til at give dig et forspring på arbejdsmarkedet. Du bliver udfordret på mange forskellige måder, samtidigt med at du styrker dine sprogkompetencer – du får en oplevelse for livet.

På Skive College er vi behjælpelige med at arrangere et læringsophold for dig i udlandet. Du kan få økonomisk tilskud til dit praktikophold gennem AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Det gælder fx rejseomkostninger, flytteudgifter, husleje og i nogle tilfælde løn.

OPU online

På vores business uddannelser er det også muligt at tage et OPU forløb, hvor du ikke behøver at tage skoleopholdene fysisk på Skive College.

Du kan blive i udlandet og blot tage din undervisning online:

Du kan desuden læse mere om praktik i udlandet her: HHX og EUD/EUX