Forside » Gymnasier » HTX » Programmering

Spiludvikling og programmering.

Denne studieretning har fokus på programmering og softwareudvikling. Der kan programmeres til mange formål, men i denne studieretning er det programmering af spil, der er i fokus. Andre områder som f.eks. robotprogrammering vil der også blive arbejdet med i mindre omfang.

Det er super smittende at opleve engagerede lærere, som altid er villige til at hjælpe, og så synes jeg at friheden, som man gradvist oplever mere og mere af, er enorm fed.
Anne Fruergaard Pedersen, elev

Om studieretningen

På studieretningen vil der fortrinsvis blive anvendt programmet Unity og programmeringssproget C# til udvikling af spil. I faget programmering vil man lære om arbejdsgangene i programmering, og hvordan man omsætter idéer til funktionelle programmer.

I studieretningen er sammenspillet mellem programmering B, matematik A og fysik B nødvendigt for at lave gode og realistiske spil og programmer. Du vil eksempelvis komme til at arbejde med 3D i både matematik og programmering i tværfaglige projekter.

På 3. år vil det for mange elever være naturligt at vælge teknikfaget Digital design og udvikling, hvorved man får rigtig gode kompetencer indenfor softwareudvikling. Dermed bliver man godt rustet til at tage en IT-uddannelse efter en endt studentereksamen på HTX.

På studieretningen vil der være besøg af virksomheder, kreative udviklingsmiljøer og universiteter, der specialiserer sig med programmering og softwareudvikling.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Matematik A
Det grundlæggende værktøj til beskrivelse af naturlige lov og logiske sammenhænge, men også et sprog til udvikling af logikken og abstraktionsevnen.

Med emner som Differential-, Integralregning, Vektorer i 2D og 3D, Statistik og Differentialligninger eller supplerende emner om vektorfunktioner eller komplekse tal bliver du rustet til en lang række videregående uddannelser.

Programmering B
På studieretningen vil der fortrinsvis blive anvendt programmet Unity og programmeringssproget C# til udvikling af spil. I faget programmering vil man lære om arbejdsgangene i programmering, og hvordan man omsætter idéer til funktionelle programmer.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På Skive College støtter vi alle typer af talenter. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Uanset om du har interesse inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og muligheder for at hjælpe dig med at nå dine mål. Du kan også vælge idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Dine fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser.

Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Kontakt en vejleder

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.