Forside » Gymnasier » HTX » Naturvidenskab » Biotek / Mat

Biotek / Mat.

Bioteknologi spiller en vigtig rolle i forskning og moderne industri, og der er en stigende efterspørgsel på arbejdskraft inden for det bioteknologiske område.

Man skal helt sikkert overveje Teknisk Gymnasium på Skive College, hvis man interesserer sig for naturvidenskab. Det giver mange muligheder og er bare super spændende

Karen Marie Grundahl Danielsen, elev

Om studieretningen

På studieretningen arbejdes der med aktuelle bioteknologiske temaer som eksempelvis problematikken om antibiotikaresistens, gensplejsning af bakterier i praksis eller hvordan vi kan afhjælpe fødevareknaphed i verden? Du bruger en del af tiden på analyser og eksperimenter i laboratoriet både på skolen og på universiteter. Desuden bliver du også god til at formidle faglig viden til andre.

Hvis du synes, det er spændende at eksperimentere i laboratoriet og gerne vil fordybe dig i projekter, som handler om, hvordan man kan udnytte levende organismer eller noget, man har udvundet deraf, så er bioteknologi A det rette studieretningsfag.

Vi arbejder med aktuelle problemstillinger indenfor bioteknologiens forunderlige verden, og laver masser af forsøg i både mikro- og makroskala. Eksempler på temaer, vi arbejder med, er DNA-analyser og genmodificering af E. Coli bakterier, stamceller, grøn energi og miljøforbedringer, udvikling af medicin og fremstilling af øl, vin og mejeriprodukter. Så er du nysgerrig på, hvordan lægemidler udvikles, enzymer kan forbedre fødevarers kvalitet eller hvordan kemiske ligevægt har betydning for dit blodkredsløbs funktion, så skal du vælge bioteknologi.

I matematik får du en masse værktøjer, som bruges til at bearbejde og analysere de eksperimentelle data. Du får indblik i, hvordan resultater fra bioteknologiske studier kan præsenteres ved hjælp af matematikprogrammer.

Studieretningen er det oplagte valg, hvis du vil være dyrlæge, læge, ingeniør eller studere på en af de naturvidenskabelige uddannelser på universitetet.

Matematik på A-niveau er adgangsgivende til langt de fleste naturvidenskabelige universitetsuddannelser.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Bioteknologi A
Bioteknologi er for dig, der er interesseret i, hvordan levende organismer kan anvendes i teknologisk produktion. I bioteknologi arbejdes undersøgende og eksperimentelt. Undervisningen indeholder desuden udadvendte aktiviteter som virksomhedsbesøg og besøg på videregående uddannelser. Undervisningen vil være en blanding af teori, projektarbejde og eksperimentelt arbejde. Vi arbejder med problemstillinger fra det virkelige liv med fokus på arbejdet i laboratoriet. Undervisningen kan eksempelvis handle om DNA, kloning, stamceller, fremtidens energi, gensplejsning, miljøforbedringer, udvikling af medicin og fremstilling af øl, vin og mejeriprodukter. Så er du eksempelvis nysgerrig på hvordan lægemidler udvikles, enzymer kan forbedre fødevarers kvalitet eller hvordan kemiske ligevægte har betydning for dit blodkredsløbs funktion? Så er Bioteknologi A lige noget for dig.

Matematik A
Det grundlæggende værktøj til beskrivelse af naturlige lov og logiske sammenhænge, men også et sprog til udvikling af logikken og abstraktionsevnen.

Med emner som Differential-, Integralregning, Vektorer i 2D og 3D, Statistik og Differentialligninger eller supplerende emner om vektorfunktioner eller komplekse tal bliver du rustet til en lang række videregående uddannelser.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På HTX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Vi udvider horisonten inden for naturvidenskab og teknologi for at dyrke dine interesser og talenter. HTX tilbyder talentordninger for idrætsudøvere. Uanset om du er en kommende stjerne inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål. Vælg idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Dine fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser.
Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.