Forside » Gymnasier » HTX » Naturvidenskab » Biotek / Idræt

Biotek / Idræt.

Denne studieretning er for dig, der er interesseret i bioteknologi og især fysiologi og idræt. På studieretningen arbejdes der undersøgende og eksperimentelt, og du lærer at kombinere teoretisk viden om biologi, biokemi og fysiologi med praktiske erfaringer fra laboratoriet og i forskellige idrætsdiscipliner både på skolen og på universiteter.

De tilbyder anderledes oplevelser. Herunder deres samarbejde med Science Talenter i Sorø
Julie Havbo Lund, elev

Om studieretningen

Du vil komme til at arbejde med de to fag i tværfaglige projekter som eksempelvis kunne omhandle kost, ernæring og sundhed, motion og træningsprogrammer eller doping.

I idrætsfaget står den fysiske aktivitet i centrum i en alsidig idrætsundervisning. Du skal gennem en bred vifte af aktiviteter kombinere fysiologisk viden med praktiske erfaringer og træning i discipliner som crossfit, vandsport, klatring, boldbasis, ultimate, volleyball, rytmik og meget mere. Du bliver i idrætsfaget i stand til at planlægge og udføre dit eget træningsprogram, ligesom du kommer til at udvikle og udføre opvarmningsprogrammer i forskellige discipliner.

I arbejdet med at forbedre og udvikle dine færdigheder i forskellige discipliner erhverver du dig en grundlæggende viden om sundhed, træning, fysiologi, samarbejdsrelationer og tekniske færdigheder.

Studieretningen er det oplagte valg, hvis du vil være fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker, sygeplejerske, eller studere på en mellemlang videregående uddannelse. Og selvfølgelig også for dig, som blot synes, at bioteknologi og idræt er fede fag sammen eller hver for sig.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Bioteknologi A
Undervisningen i bioteknologi vil være en blanding af teori, projektarbejde og eksperimentelt arbejde. Vi arbejder med problemstillinger fra det virkelige liv med fokus på arbejdet i laboratoriet. Undervisningen kan eksempelvis handle om DNA, kloning, stamceller, fremtidens energi, gensplejsning, miljøforbedringer, udvikling af medicin og fremstilling af øl, vin og mejeriprodukter. Så er du eksempelvis nysgerrig på hvordan lægemidler udvikles, enzymer kan forbedre fødevarers kvalitet eller hvordan kemiske ligevægt har betydning for dit blodkredsløbs funktion? Så er Bioteknologi A lige noget for dig.

Idræt B
I idrætsfaget står den fysiske aktivitet i centrum i en alsidig idrætsundervisning. Du skal gennem en bred vifte af aktiviteter kombinere fysiologisk viden med praktiske erfaringer og træning i discipliner som boldbasis, volleyball, ultimate, fitnesstræning, fodbold, dans, svømning og meget mere. Du bliver i idrætsfaget i stand til at planlægge og udføre dit eget træningsprojekt, ligesom du kommer til at udvikle og udføre opvarmningsprogrammer i adskillige discipliner. I arbejdet med at forbedre og udvikle dine færdigheder i idræt erhverver du dig en grundlæggende viden om sundhed, livstil, motivation og samarbejdsrelationer.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studiehåndbog

Fag & valgfag

Opbygning af uddannelse

Studieretninger

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HTX

På HTX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for naturvidenskab eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.

HTX fokuserer på at styrke naturvidenskabelige talenter med årlige konkurrencer som Science Talent, Georg Mohr (Matematik), Fysikolympiaden, Biologi- og Kemiolympiaden. Vi udvider horisonten inden for naturvidenskab og teknologi for at dyrke dine interesser og talenter. HTX tilbyder talentordninger for idrætsudøvere. Uanset om du er en kommende stjerne inden for fodbold, svømning eller håndbold, har vi ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål. Vælg idræt som studieretningsfag for dybere forståelse af sport og bevægelse.

Dine fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser.
Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.