Skive College

Biotek/Mat

Om studieretningen

Bioteknologi spiller en vigtig rolle indenfor både forskning og moderne industri, og der er en stigende efterspørgsel på arbejdskraft inden for det bioteknologiske område. Med matematiske værktøjer kan de eksperimentelle data analyseres og vurderes i dybden.

I Bioteknologi A kan du blandt andet komme til at arbejde med genteknologi og bioteknologiske produktionsmetoder hvor mikroorganismer eller enzymer anvendes. Data fra det eksperimentelle arbejde analyseres og vurderes ved hjælp af matematiske værktøjer. Med fagkombinationen Bioteknologi A og Matematik A kan du få baggrund for at arbejde med anvendelse af matematiske modeller til undersøgelse af udbredelse af sygdomsepidemier såvel som invasive arter. Du vil blive udfordret med opgaver og projekter som træner dig i at tænke logisk og være reflekterende. Med denne fagkombination vil du kunne læse videre på universitetet eller en anden videregående uddannelse (eks. ingeniør, biologi, kemi)

Studieretningsfag

Bioteknologi A

Matematik A

Studiemiljø

HTX er stedet, hvor alle kender alle. På vores Lille Torv, midt i det hele står den store, runde sofa. Deromkring mødes vi, hvad enten det er til fællessamlinger, foredrag, pauser, gruppearbejde, lektiecafe, fredagscafeer, LAN-parties, julehygge, eller sidste skoledag.

Man skal helt sikkert overveje Teknisk Gymnasium på Skive College, hvis man interesserer sig for naturvidenskab og ikke er bange for at tage en anden vej gennem uddannelsessystemet. Det giver som sagt mange muligheder og er bare super spændende
— Karen Marie Grundahl Danielsen, elev

På HTX er alle aktive og med til at bestemme, hvordan hverdagen skal være. Vi lægger stor vægt på at være sammen. Under uddannelsen er der masser af ture - både endagsture ud af huset til virksomheder og universiteter, men også hytteture og studieture til udlandet.

Fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man vil bruge sin tekniske studentereksamen til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Bio[-]tek[-]nologi A
Matematik A
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknik[-]fag A
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Tek[-]nologi B
Idé[-]historie B
Engelsk B
Biologi C
Kommu[-]nikation/IT C
Samfunds[-]fag C
Produkt[-]udvikling
Natur[-]viden[-]skabelig grund[-]forløb
Valgfag
Valgfag C til B eller B til A
Valgfag C

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.