Studieture og ekskursioner

På HTX på Skive College tror vi på, at læring ikke kun foregår i klasselokalerne, men også udenfor, hvor vi kan opleve og udforske verden omkring os. Derfor arrangerer vi spændende ekskursioner og studieture, der giver dig mulighed for at udforske forskellige fagområder på en ny og inspirerende måde.

Vores ture strækker sig over en bred vifte af emner og destinationer. Gennem studieturene får du mulighed for at anvende din teoretiske viden i praksis og skabe minder for livet. Uanset om det er en dagstur til en lokal virksomhed eller en længere rejse til udlandet, er formålet altid at inspirere og give vores elever mulighed for at udvide deres horisonter og udvikle sig både fagligt og personligt.

Praktiske informationer

1.g

I løbet af din første tid på HTX vil du opleve to spændende ture. Først tager vi på en introtur med 2 overnatninger til en lejrskole i Danmark, hvor du vil lære dine klassekammerater og tutorer (udvalgte elever fra 2. og 3.g) at kende og det sociale fællesskab bliver styrket på tværs af klasser og årgange.

Senere på året, i slutningen af 1.g, tager vi på tur til et sted i Danmark for at dyrke fællesskabet og fagligheden.

2.g og 3.g

På HTX i Skive har vi tradition for at 2.g og 3.g rejser afsted sammen på studietur. Det gør vi for at styrke fællesskabet, og vi har gode erfaringer med, at det giver nogle rigtig gode studieture med mange muligheder for at dykke ned i sit studieretningsfag.

Du vil få mulighed for at deltage i en tur i både 2.g og 3.g, hvor du kommer til at rejse med både årgangen over og under din egen. Hvilken rejse der ligger hvilket år, afhænger af hvilket år du starter, men alle elever tilbydes begge ture.

Den store udlandstur

I efteråret i 2. eller 3. g tager vi på den længere studierejse til udlandet, som typisk varer godt en uge. Tidligere har turen gået til Island, hvilket har været en fantastisk oplevelse for eleverne og en mulighed for at udforske en ny kultur og omgivelser.

Studieretningsturen

I de år, hvor der ikke er en udlandsrejse, tager vi på en studieretningstur til København. Her får du mulighed for at dyrke din faglighed gennem et særskilt program, der er tilpasset din studieretning. Besøg på universiteter, virksomheder og relevante institutioner giver dig mulighed for at udforske dit fagområde i praksis og få inspiration til din videre uddannelse eller karriere.