Skive College

Spiludvikling og programmering

Om studieretningen

Denne studieretning har fokus på programmering og softwareudvikling. Der kan programmeres til mange formål, men i denne studieretning er det programmering af spil, der er i fokus. Andre områder som f.eks. robotprogrammering vil der også blive arbejdet med i mindre omfang.

På studieretningen vil der fortrinsvis blive anvendt programmet Unity og programmeringssproget C# til udvikling af spil. I faget programmering vil man lære om arbejdsgangene i programmering, og hvordan man omsætter idéer til funktionelle programmer.

I studieretningen er sammenspillet mellem programmering B, matematik A og fysik B nødvendigt for at lave gode og realistiske spil og programmer. Du vil eksempelvis komme til at arbejde med 3D i både matematik og programmering i tværfaglige projekter. 

På 3. år vil det for mange elever være naturligt at vælge teknikfaget Digital design og udvikling, hvorved man får rigtig gode kompetencer indenfor softwareudvikling. Dermed bliver man godt rustet til at tage en IT-uddannelse efter en endt studentereksamen på HTX.

På studieretningen vil der være besøg af virksomheder, kreative udviklingsmiljøer og universiteter, der specialiserer sig med programmering og softwareudvikling. 

Studieretningsfag

Matematik A

Programmering B

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Det er super smittende at opleve engagerede lærere, som altid er villige til at hjælpe, og så synes jeg at friheden, som man gradvist oplever mere og mere af, er enorm fed
— Anne Fruergaard Pedersen, elev

Fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Teknologi A
Design B
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknik[-]fag A
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Tek[-]nologi B
Idé[-]historie B
Engelsk B
Biologi C
Kommu[-]nikation/IT C
Samfunds[-]fag C
Produkt[-]udvikling
Natur[-]viden[-]skabelig grund[-]forløb
Valgfag
Valgfag C til B eller B til A
Valgfag C

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.