Skive College
Bliv kontaktet

Global Communication Spansk

Om studieretningen

I studieretningen Global Communication Spansk er formålet at kvalificere dig til at kommunikere, formidle og begå dig i en globaliseret forretningsverden. Denne studieretning har fokus på spansk A, Tysk B samt engelsk A og er dermed den eneste studieretning, hvor man har muligheden for at afslutte matematik på C niveau.

Denne studieretning omfatter hovedsprogene spansk, tysk og engelsk. Du får en bred viden om de steder, sproget tales, samt en dyb indsigt i samfundsforhold, kultur og business. Studieretningen henvender sig til dig, som interesserer sig for mødet med andre kulturer og indeholder derfor et 3 ugers spansk sprogskoleophold i Málaga by med privat indkvartering hos spanske familier. Her får eleven et indgående kendskab til spansk kultur og samfund, samt et intensiv undervisningsforløb på sprogskolen Debla. Ud over turen til Spanien, kommer det sproglige aspekt yderligere i fokus på studieture til Tyskland og England.

Studieretningsfag

Spansk A

Tysk B

Studiemiljø

På Handelsgymnasiet har vi et spændende og trygt studiemiljø med engagerede og kompetente undervisere. Vi lægger vægt på faglighed og afvekslende studieformer i tæt samarbejde med verden omkring os. Hos os får du mulighed for at anvende teorierne i praksis. Du vil komme til at arbejde med projekter på tværs af fagene, mundtlige afleveringer, studieture i Danmark og udlandet, ekskursioner, foredrag og meget mere.

Vi har et godt studiemiljø med fredagscafeer, fester og masser af udendørs faciliteter. Vi har blandt andet en multibane, basketball bane og en stor græsplæne, som flittigt bruges til rundbold når vejret tillader det. Har du lyst til at udfordre dine lærere, i vores årlige fodbold dyst eller bordtennisturnering, har du også mulighed for det.

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet på Skive Collage. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever. Det med den tætte kontakt betyder ret meget for mig
— Emil Jensen, elev

Du får en studentereksamen i det nære miljø, hvor vi har stor fokus på relationen til den enkelte elev og du vil opleve tæt kontakt til dine undervisere og din kontaktlærer. Her kender vi alle hinanden og du er garanteret masser af oplevelser og nye venner.

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Spansk A
Tysk B
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2-3 ”delvist frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1-2 valgfag til 3. år.

  • Dit valgfag til 2. år skal være et C- eller et B-fag.

  • Har du valgt et C-fag på 2. år, skal du vælge både et C-fag og et A-fag på 3. år

  • Har du valgt et B-fag på 3. år, skal du vælge et A-fag på 3. år

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.