Skive College

International Spansk

Om studieretningen

I studieretningen International Spansk får du mulighed for at kombinere din interesse for det spanske sprog og kultur med spændende rejser til spansktalende områder. 

Her får du bl.a. afprøvet dit spansk på et 2 ugers sprogskoleprogram med homestays hos spanske familier. Derudover får du på 3. år en studierejse til USA. 

Sprogskoleopholdet foregår i Málaga by med privat indkvartering hos spanske familier. Her får du et indgående kendskab til spansk samt latinamerikansk kultur og samfund i en globaliseret verden, samt et intensivt undervisningsforløb på sprogskolen Debla. 

Du får en bred viden om de steder, sproget tales, samt en dyb indsigt i samfundsforhold, kultur og business. 

Studieretningen henvender sig til dig, som interesserer sig for mødet med andre kulturer. Ud over turen til Spanien, kommer det sproglige aspekt yderligere i fokus på studieturen til USA på 3. år.

Studieretningsfag

Afsætning A

International Økonomi A

Pøller på plænen, fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø. 

Hvert år i august efter skolestart er skolen vært ved Pøller på plænen i forbindelse med årets første fredagscafé, hvor nye og gamle elever bydes på en ristet pølse med brød. 

Desuden arrangeres der brætspilsaftener, fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensalinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange. 

På skolen er der på torvene bordtennis, bordfodbold og pool-bord. Uden for er der grønne arealer, basketball og multibane, sidstnævnte danner i sensommeren hvert år ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne stiller hold – og lærerne hvert år slås ud i semifinalen. 

Jeg er blevet godt modtaget her på Handelsgymnasiet og min studiegruppe her på grundforløbet giver mig tryghed i min hverdag. Undervisningen er velstruktureret, og der bliver virkelig bestilt noget i timerne
— Christina Trærup Søgaard, elev

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studie[-]retnings[-]fag
Afsætning A
Inter[-]national Økonomi A
Obligatoriske fag
Afsætning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervscase
Erhvervsjura C
Historie B
Informatik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2 ”delvis frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1 valgfag til 3. år.

  • Et af dine valgfag SKAL være et B- eller et A-fag.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år, og du kan frit vælge på 2. år.

Du har mulighed for at få 5 A-fag på denne studieretning.

Læs mere om fag og valgfag her

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.