Skive College

Global Business

Om studieretningen

Hvad har virksomheder som TESLA, ØRSTED og TOO GOOD TO GO tilfælles? De er alle succesfulde virksomheder, som tjener masser af penge på den grønne omstilling.

Alle verdens førende virksomheder er klar over, at fremtidens økonomi er grøn og at vækst og profit hænger uløseligt sammen med at løse klodens problemer.

Denne studieretning giver dig solide kompetencer og aktuel viden, som gør dig i stand til efterfølgende at gøre karriere i virksomheder, som har sustainability øverst på dagsordenen.

Uanset om du i fremtiden kommer til at beskæftige dig med økonomi, revision eller marketing bliver det nødvendigt at have en indgående indsigt i, hvordan bæredygtighed og FN’s Verdensmål påvirker samfundet, forbrugerne og virksomhederne.

Studieretningen kombinerer virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A og giver dig derfor et solidt fundament for at kunne begå dig i mange typer virksomheder.

Du vil komme på spændende studieture, hvor du får mulighed for at møde virksomheder, som profiterer på at lave produkter og løsninger, der er med til at reducere CO2-udledningen i verden, sikre bedre social trivsel, en plastikfri verden eller løser Verdensmålene på anden vis.

Du kommer også på studierejser til områder af verden, som er påvirket af klima- og miljøkrisen og lærer, hvordan man som virksomhed kan tjene penge på at skabe bæredygtig udvikling i disse områder.

På studieretningen Global Business får du også mulighed for at arbejde med de klassiske værktøjer fra de økonomiske fag i kombinationen med en aktuel og brugbar indsigt i de nyeste tendenser inden for forbrug, handel og samfundsudvikling. Studieretningen åbner dørene for en lang række attraktive karriereretninger og jobmuligheder, der har fokus på både vækst og profit og på at gøre en forskel globalt. 

Studieretningsfag

Virksomhedsøkonomi A

International Økonomi A

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Handelsgymnasiet HHX og Teknisk Gymnasium HTX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet på Skive Collage. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever. Det med den tætte kontakt betyder ret meget for mig
— Emil Jensen, elev

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Virksomheds[-]økonomi A
Inter[-]national Økonomi A
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2 ”delvist frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1 valgfag til 3. år.

  • Et af dine valgfag SKAL være et B- eller et A-fag.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år, og du kan frit vælge på 2. år.

Du har mulighed for at få 5 A-fag på denne studieretning.

Læs mere om fag og valgfag her

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.