Forside » Gymnasier » HHX » Økonomi og Marketing

Økonomi og Marketing.

Oplevelsesøkonomi og events. På Skive College har vi udviklet en helt særlig udgave af denne studieretning, hvor du kommer til at arbejde med oplevelsesøkonomi og events.

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever.

Emil Jensen, elev

Om studieretningen

I studieretningen Økonomi og Marketing er der fokus på, hvordan virksomheder markedsfører sig, sørger for en god økonomi og arbejder med ledelse. Det kommer særligt til udtryk i linjefagene Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A. I de fag lærer du om virksomheder og deres omverden, blandt andet ved at dykke ned i hvilke konkurrenter og kunder de har i Danmark og ude i verden.

I denne linje arbejder vi case-baseret, hvilket betyder, at vi tager på virksomhedsbesøg eller får besøg fra erhvervslivet, og arbejder med konkrete virksomheder så vi kan se, at det, vi lærer i bøgerne, kan anvendes direkte i virkeligheden.

På alle tre år vil der være en studietur til henholdsvis Tyskland, København og en europæisk storby, hvor der både vil være fokus på erhvervslivet, kultur og ikke mindst det sociale sammenhold i klassen.

Hvis du har lyst til at dykke ned i en forretningsverden i konstant udvikling med nye teknologier og forbrugertendenser, er studieretningen Økonomi og Marketing noget for dig.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Afsætning A
Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi. Faget beskæftiger sig med virksomhedens forhold til den nationale og globale omverden samt giver viden, kundskaber og færdigheder om virksomheders analyser af markedsmuligheder, planlægningen af strategi samt national og global markedsføring.

Afsætning har rod i samfundsvidenskaben og har således relationer til mange fagområder såsom virksomhedsøkonomi, international økonomi, innovation, psykologi, sociologi og organisation. Udgangspunktet for faget er især virksomhedens omverden, nationalt såvel som globalt, som en del af grundlaget for planlægningen af virksomhedens strategi og markedsføring, som er centrale dele af faget. Forskningen inden for marketing har de senere år udviklet sig voldsomt, dette er blandt andet resultatet af en stadig mere kompleks, digitaliseret og globaliseret verden som medfører en lang række nye udfordringer for virksomheders markedsføring.

Eleverne skal gennem arbejde med virksomhedens nationale og globale udvikling styrke evnen til at argumentere, ræsonnere og formidle virkelighedsnære afsætningsøkonomiske problemstillinger samt udvikle forståelse for virksomhedens rolle i et globalt perspektiv. Formålet er at fremme elevernes evne til at indsamle, bearbejde og analysere relevante informationer med henblik på at skabe et beslutningsgrundlag for virksomhedens strategi og markedsføring.

Virksomhedsøkonomi A
I virksomhedsøkonomi A arbejdes der selvfølgelig med virksomheden og dens økonomi, hvordan rapporterer virksomheden og hvad kan man få ud af denne rapportering herunder også CSR-rapportering. Der analyses regnskaber og ses på hvordan virksomheden kan optimere driften.

Der arbejdes både med nye virksomheder og virksomheder i vækst. Der udarbejdes og præsenteres årsrapporter, der analyseres mht. økonomiske udvikling og der inddrages andet eksternt materiale. Der arbejdes med virksomhedens CSR-indsats. Ligeledes er strategisk analyse af værdiskabelse, konkurrence og vækst samt udvikling af virksomhedens forretning i centrum. Hele virksomhedens forsyningskæde behandles herudover logistikken – hvordan får man varen bedst mulig rundt i virksomheden og ud til kunden. Der arbejdes med lønsomhedsberegninger af investeringer og med optimering af virksomhedens aktivitet med og uden knap kapacitet.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Handelsgymnasiet HHX og Teknisk Gymnasium HTX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studieretninger

Fag & valgfag

Uddannelsens opbygning

Talenter på HHX

På HHX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for innovation, økonomi eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.
På HHX deltager vi i forskellige faglige konkurrencer som Company Programme og DM i Nationaløkonomi. Hvert år deltager vi med både pige- og drengehold i skolehåndbold og fodbold. Vi tilbyder også en særlig talentordning for idrætsudøvere, hvor sport kan kombineres med uddannelse, og idræt kan vælges som valgfag for yderligere udvikling. Uanset om du drømmer om at være fodboldstjerne, svømmechampion eller håndboldtalent, står vi klar med ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Dine fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer?

Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser. På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.