Forside » Gymnasier » HHX » Finans (VØ A – MAT A)

Finans (VØ A – MAT A).

Økonomiske udfordringer er i centrum i denne studieretning. Vi lærer at anvende matematiske modeller til at forstå virksomhedsnære problemstillinger. Vi går bag om emnerne både matematisk og virksomhedsøkonomisk.

Jeg er blevet godt modtaget her på Handelsgymnasiet. Undervisningen er velstruktureret, og der bliver virkelig bestilt noget i timerne
Christina Trærup Søgaard, elev

Om studieretningen

På studieretningen Finans er der fokus på virksomhederne indefra, og hvordan de finansielle markeder udefra påvirker handlen. Det kommer særligt til udtryk i linjefagene Virksomhedsøkonomi A og Matematik A.

Her lærer du, hvordan man optimerer sit udbytte ved en aktieinvestering og hvilke forhold, man skal være særlig opmærksom på, når en virksomhed skal sikre en god indtjening. På studieretningen Finans får du rig mulighed for at kombinere den boglige teori med problemstillinger fra virksomhedernes hverdag, så vi ved hjælp af vores værktøjer og modeller forstår virksomhedernes problemstillinger gennem konkrete cases.

På alle tre år vil der være en studietur til henholdsvis Tyskland, København og en europæisk storby, hvor der både vil være fokus på virksomhedsbesøg, kultur og ikke mindst det sociale sammenhold i klassen.

Hvis du synes, det er spændende at dykke ned i, hvordan virksomheder kan tjene mest muligt, så kan Finans-linjen være noget for dig.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Studieretningsfag

Virksomhedsøkonomi A
I virksomhedsøkonomi A arbejdes der selvfølgelig med virksomheden og dens økonomi, hvordan rapporterer virksomheden og hvad kan man få ud af denne rapportering herunder også CSR-rapportering. Der analyses regnskaber og ses på hvordan virksomheden kan optimere driften.

Der arbejdes både med nye virksomheder og virksomheder i vækst. Der udarbejdes og præsenteres årsrapporter, der analyseres mht. økonomiske udvikling og der inddrages andet eksternt materiale. Der arbejdes med virksomhedens CSR-indsats. Ligeledes er strategisk analyse af værdiskabelse, konkurrence og vækst samt udvikling af virksomhedens forretning i centrum. Hele virksomhedens forsyningskæde behandles herudover logistikken – hvordan får man varen bedst mulig rundt i virksomheden og ud til kunden. Der arbejdes med lønsomhedsberegninger af investeringer og med optimering af virksomhedens aktivitet med og uden knap kapacitet.

Matematik A
I matematik A arbejdes der med grundlæggende og udfordrende matematik. Det vil sige at emnerne spænder fra procentregning, funktionsbegrebet og lineære funktioner til differentialregning og integralregning. Et andet emne er beskrivende statistik som hjælper med analyser i mange andre fag.

De grundlæggende regne færdigheder kommer på plads. Ligesom der arbejdes med ligningsløsning. Differentialregning, finansiel regning, integralregning er gør tingene mere komplekse. Der arbejdes på med simple funktioner samt funktioner med flere variable ligesom xy-plot og regressionsanalyse er emner der behandles. Beskrivende statistik herunder præsentation af data gør at man ligesom under andre emner bliver i stand til at skifte sikkert mellem det matematiske symbolsprog og det daglige sprog og gør eleven i stand til at vurdere en matematisk models muligheder og begrænsninger i samspil med andre fag.

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Handelsgymnasiet HHX og Teknisk Gymnasium HTX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Studieretninger

Fag & valgfag

Uddannelsens opbygning

Studiehåndbog

Det sociale liv

Studieture / ekskursioner

Talenter på HHX

På HHX på Skive College værdsætter vi og støtter talenter i alle former og størrelser. Uanset om du brænder for innovation, økonomi eller sport, er der muligheder for at udvikle dit talent og udforske dine interesser.
På HHX deltager vi i forskellige faglige konkurrencer som Company Programme og DM i Nationaløkonomi. Hvert år deltager vi med både pige- og drengehold i skolehåndbold og fodbold. Vi tilbyder også en særlig talentordning for idrætsudøvere, hvor sport kan kombineres med uddannelse, og idræt kan vælges som valgfag for yderligere udvikling. Uanset om du drømmer om at være fodboldstjerne, svømmechampion eller håndboldtalent, står vi klar med ressourcer og støtte til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Dine fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer?

Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser. På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.