Skive College

Gastronom (EUX)

Opstart

Januar og august

Varighed

Fra 5 år - 5 år 6 mdr.

Økonomi

SU og elevløn

Adgangskrav

9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)

Skolepraktik

Ikke muligt

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk 

Om uddannelsen

Som gastronom skaber du madoplevelser. Uddannelsen giver en grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning. Du vil lære at sammensætte menuer og få kendskab til drikkevarer, og hvordan man betjener kunder, patienter og medarbejdere.

Med en EUX-uddannelse kombinerer du både en gymnasial- og en erhvervsuddannelse, uddannelsen er derfor et godt alternativ til dig, der har ambitioner om mere end et svendebrev.

Gastronomassistent

Gastronomassistenten fungerer som kokkens højre hånd. Du kan arbejde på restauranter, hoteller, institutioner, cafeterier og kantiner. Under uddannelsen vil du arbejde med klargøring af råvarer, sikring af den rette opbevaring og tilberedning af simple retter.

Cater

En cater arbejder i kantiner, cafeterier, bistroer og kan fremstille både kolde og lune retter. Under uddannelsen som cater vil du få kendskab til planlægning, indkøb, tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring.

Smørrebrødsjomfru

Smørrebrødsjomfruen kan fremstille alle retter på det store kolde bord. Du vil kunne håndtere indkøb og kontrol af råvarer, stegning og kogning af kød, fisk og skaldyr og tilberedning og anretning.

Kok

Kokken er køkkenets centrum. Som kok arbejder du med planlægning af indkøb, lagring og tilberedning.

Kom på besøg og oplev EUX

Du er velkommen til at besøge os på en af vores besøgsdage.
Du kan klikke på linket og sende din tilmelding via formularen.

Tilmeld besøgsdag d. 1. november 

Tilmeld besøgsdag d. 5. december

Tilmeld besøgsdag d. 8. januar

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en EUX på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse starter du med grundforløb 1.

  • Hvis det er mere end et år siden du er gået ud af 9. eller 10. klasse, starter du med grundforløbets 2. del. Du skal være opmærksom på at grundforløbets 2. del har specifikke adgangskrav.

Opbygning

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, som tilbydes på anden skole.

Du har mulighed for at tage trin 1 som gastronomassistent og trin 2 som cater, smørrebrødsjomfru eller kok. Uddannelsen afsluttes med eksamen og svendeprøve.

Dit udgangspunkt
Grundforløb

Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå.

Praktik

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Praktik

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Praktik

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Praktik

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Praktik

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Grundforløb
Praktik
Skole

Praktik

Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en praktikplads. Har du en praktikplads, vil du få løn af din arbejdsgiver. Der vil blive udbetalt løn under både skoleophold og i praktikperioden.

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på vores erhvervskollegie. Skolehjemmet tilbydes hvis rejsetiden med offentlige transportmidler er over 75 minutter.

Fremtidsmuligheder

Efter endt uddannelse har du muligheden for at videreuddanne dig til procesteknolog, akademigastronom eller serviceøkonom med speciale i hotelledelse.

Praktik i udlandet

Er du ambitiøs og har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde? Så har du som lærling mulighed for at tage en del af din praktiktid i en virksomhed i udlandet.

Læs mere

Social feed

Besøg os her

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Lone Rasmussen
Konsulent
99 14 92 07
51 72 11 82
Lenette Hylleberg
Uddannelsesleder
61 69 65 00
61 69 65 00

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.