Skive College

Ernæringsassistent (EUX)

Opstart

Januar og august

Varighed

Fra 4 år 6 mdr. - 5 år

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Adgangskrav

9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)

Skolepraktik

Ikke muligt

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk 

Om uddannelsen

Alt handler om mad, anretning og processerne bagved. Lyder det som noget for dig? Så kan du tage uddannelsen som ernæringsassistent eller ernæringshjælper.

Med en EUX-uddannelse kombinerer du både en gymnasial- og en erhvervsuddannelse, uddannelsen er derfor et godt alternativ til dig, der har ambitioner om mere end et svendebrev.

Du kommer til at arbejde med sundhed, smag og sammensætningen af et godt måltid i både store og små køkkener. Under uddannelsen vil du få et godt kendskab til tilberedning og anretning af sunde råvarer. Indkøb, økonomi og rengøring er også noget, du vil få kendskab til på uddannelsen. Du får viden om fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold, madens kemi og miljø. Som ernæringsassistent kan man tage hensyn til diæter, allergier og intolerancer i sin madplanlægning.

Efter endt uddannelse kan du lave mad i kantiner, børnehaver, skoler, plejehjem eller sygehuse og sikre sunde måltider. Du kommer til at arbejde tæt med mennesker, og det er derfor vigtigt, at du er imødekommende. 

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en EUX på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse starter du med grundforløb 1.

  • Hvis det er mere end et år siden du er gået ud af 9. eller 10. klasse, starter du med grundforløbets 2. del. Du skal være opmærksom på at grundforløbets 2. del har specifikke adgangskrav.

Opbygning

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, som tilbydes på anden skole.

Du har mulighed for at tage trin 1 som ernæringshjælper og trin 2 som ernæringsassistent. Uddannelsen afsluttes med eksamen og svendeprøve.

Dit udgangspunkt
Grundforløb
Skole
Praktik

Læreplads

Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en læreplads. Har du en læreplads, vil du få løn af din arbejdsgiver både under skoleophold og i oplæringsperioden i virksomheden.

Erhvervskollegiet

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1). Læs mere om Erhvervskollegiet her. 

Fremtidsmuligheder

Efter endt uddannelse har du muligheden for at videreuddanne dig til akademigastronom, procesteknolog, ernæringsteknolog, fødevareteknolog eller tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde? På Skive College har du flere forskellige muligheder for at komme ud i verden gennem din uddannelse. Læs mere her.

Ud i verden

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.