Forside » Erhvervsuddannelser » Uddannelser » Industritekniker

Industritekniker.

Maskiner, programmering og produktudvikling. Er det inden for dine interesser, så tag uddannelsen som industritekniker.

Opstart

Januar og august

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Skoleoplæring

Ikke muligt

Varighed

Fra 2 år 6 mdr. – 6 år.

Adgangskrav

9/10. klasse

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk

Det, der fascinerer mig ved industriteknikerfaget, er, at vi får en tegning af et emne, som et firma har efterspurgt, og så skal vi få tegningen til at blive til et produkt.
Nicolaj, Industritekniker

Om uddannelsen

Du vil lære at programmere, reparere og installere maskiner. Du kommer til at arbejde med forskellige typer af maskiner, som kan findes i store industrivirksomheder. Du har mulighed for at afslutte uddannelsen som industriassistent eller som industritekniker med speciale inden for maskine eller produktion.

En industriassistent har grundlæggende viden om betjening og vedligeholdelse af CNC-drejebænke, fræsemaskiner og bearbejdningscentre.

Under uddannelsen som industritekniker med speciale i maskiner er hovedvægten lagt på indstilling, programmering og betjening af CNC-bearbejdningscentre og de maskiner, man møder i jern- og metalvirksomheder.

Vælger du specialet produktion er det dig der er med, når virksomheden skal vælge nyt produktionsudstyr. Du vil lære at opbygge og vedligeholde produktionsanlæg.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Sådan kommer du igang

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du være opmærksom på, at du skal igennem grundforløbets 1. del, medmindre der er lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed.
  • Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.
  • Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.

Opbygning

Du kan vælge at starte på uddannelsen på to måder: Skolevejen eller praktikvejen. Enten har du en praktikplads i en virksomhed, eller også starter du på Skive College med et grundforløb, og derefter finder din praktikplads.

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, som tilbydes på anden skole.

Læs mere om opbygning for uddannelsen her.

Læreplads

Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en læreplads. Har du en læreplads, vil du få løn af din arbejdsgiver både under skoleophold og i oplæringsperioden i virksomheden.

Erhvervskollegiet

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1).

Læs mere om Erhvervskollegiet her. 

Tilmelding

Du tilmelder dig via optagelse.dk.

Går du i folkeskolens 9. eller 10. klasse og ønsker at starte efter sommerferien er der ansøgningsfrist 1. marts.

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os

Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde?

Vi åbner døre til globale oplevelser og læring. Uanset om det er udveksling, studieture eller internationale projekter, giver dette udlandsophold vores studerende mulighed for at udforske verden og forstå dens mangfoldighed, mens de skaber minder for livet.

Allan Norré Pedersen

International Coordinator, Department of Development

29 67 14 98
[email protected]

Opbygning af uddannelsen

Grundforløb

Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå.

Oplæring i virksomhed

Oplæring i virksomhed 1-5
Oplæring i en virksomhed giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skoleperiode

Skoleperiode – Hovedforløb 1-5
Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Dine fremtidsmuligheder

Efter endt uddannelse som industritekniker åbner der sig forskellige karrieremuligheder. Du kan bl.a. arbejde som produktionstekniker, hvor du optimerer produktionsprocesser og implementerer ny teknologi. 

Der er også muligheder for specialisering inden for avanceret produktionsteknologi såsom robotteknologi og automatisering. Alternativt kan du vælge at arbejde inden for kvalitetskontrol og inspektion eller teknisk support og service. Efter endt uddannelse har du også muligheden for at videreuddanne dig til fx driftsteknolog, produktionsteknolog, diplomingeniør eller maskinmester.

Kontakt en vejleder

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.