Forside » Erhvervsuddannelser » Uddannelser » Industrioperatør

Industrioperatør.

Hvis du er interesseret i en dynamisk og udfordrende karriere, hvor du spiller en central rolle i produktionen af diverse produkter, kan en karriere som industrioperatør være det rette valg for dig.

Opstart

Januar og august

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Skoleoplæring

Muligt

Varighed

Max 2 år

Adgangskrav

9/10. klasse

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk

Industrioperatøruddannelsen giver mig en bedre basis for at kunne klare den fremtid, der er i sigte.

Maria, Industrioperatør

Om uddannelsen

På uddannelsen som industrioperatør vil du lære at betjene, overvåge og reparere produktionsanlæg i industrivirksomheder. Du vil få viden om kvalitetskontrol, værdistrømme, optimering af produktion, problemløsning og samarbejde. Der vil være rig mulighed for at prøve ny viden og teori af i praksis. Du har måske allerede nogle års erhvervserfaring som produktionsmedarbejder eller i industrien, og nu er du klar til at tage det næste skridt.

Som industrioperatør spiller du en afgørende rolle i produktionen på fabrikker og produktionsanlæg. Din primære opgave er at sikre, at maskiner og udstyr fungerer korrekt og effektivt for at opretholde en jævn produktionsproces. Dine ansvarsområder inkluderer ofte overvågning af produktionslinjer, justering af maskiner, løbende kontrol af produktionskvalitet og hurtig reaktion på eventuelle driftsproblemer. Du er også ansvarlig for at følge produktionsplaner og sikre, at deadlines overholdes.

Som en dygtig industrioperatør er du vant til at arbejde i et hurtigt tempo og håndtere forskellige typer teknologi og produktionsudstyr. Du har øje for detaljer og en evne til at løse problemer hurtigt og effektivt.
En industrioperatør er en værdifuld medarbejder med kompetencer som kan bruges inden for al industri.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du være opmærksom på, at du skal igennem grundforløbets 1. del, medmindre der er lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed.
  • Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.
  • Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.

Opbygning

Du kan vælge at starte på uddannelsen på to måder: Skolevejen eller praktikvejen. Enten har du en praktikplads i en virksomhed, eller også starter du på Skive College med et grundforløb, som tager et halvt år, og derefter finder du din praktikplads.

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbene, hvor der er balance mellem en spændende praktik i virksomheden og et lærerigt skoleforløb på Skive College. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Læs mere om opbygning for uddannelsen her.

Hvad skal du lære?

Under Grundforløb 2 vil du få undervisning i bl.a. naturfag, informationsteknologi, el-lære, automatik, teknik, tegnings- og materialelære. Derudover vil du komme i praktik i værkstederne, arbejde med arbejdsmiljø, kommunikation og samarbejde samt grundlæggende LEAN. Forløbet afsluttes med et projekt og grundforløbseksamen.

På de 3 hovedforløb lærer du bl.a. om virksomhedsdrift, produktionssystemer (LEAN), kvalitet, PLC styring, pneumatik, hydraulik, automation, CNC, robotteknologi samt miljø og engelsk.

Derudover vil du få forståelse for styring, fejlfinding, reparation og vedligeholdelse af maskiner og udstyr.

I de 3 praktikperioder træner du færdigheder inden for produktionsarbejde. Du lærer at samarbejde og du vil blive givet opgaver med stigende sværhedsgrad.

Hver oplæringsperiode i virksomheden giver dig mulighed for at anvende og udvikle de færdigheder, du har lært i skolen, i et virkeligt produktionsmiljø. Under hver oplæringsperiode får du tildelt en opgave af virksomheden, som er i overensstemmelse med uddannelsesplanen. Disse opgaver er designet til at træne og styrke dine faglige egenskaber, som du har tilegnet dig under de seneste skoleophold. Dette kan omfatte alt fra at betjene specifikke maskiner og udstyr til at løse produktionsrelaterede problemer og opgaver.

Læreplads

Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en læreplads. Har du en læreplads, vil du få løn af din arbejdsgiver både under skoleophold og i oplæringsperioden i virksomheden.

Erhvervskollegiet

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1).

Læs mere om Erhvervskollegiet her. 

Tilmelding

Du tilmelder dig via optagelse.dk.

Går du i folkeskolens 9. eller 10. klasse og ønsker at starte efter sommerferien er der ansøgningsfrist 1. marts.

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os

Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde?

Vi åbner døre til globale oplevelser og læring. Uanset om det er udveksling, studieture eller internationale projekter, giver dette udlandsophold vores studerende mulighed for at udforske verden og forstå dens mangfoldighed, mens de skaber minder for livet.

Allan Norré Pedersen

International Coordinator, Department of Development

29 67 14 98
[email protected]

Opbygning af uddannelsen

Grundforløb 1 (GF1)

Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå. Indgangen hedder byggeri, teknologi og transport.

Varighed: 20 uger

Grundforløb 2 (GF2)

Naturfag, informationsteknologi, kommunikation, el-lære, teknik og automatik. Produktion, projektarbejde, tegnings -og materialelære, praktik og til sidst grundforløbseksamen.

Varighed: Max. 20 uger

Oplæring i virksomhed

Oplæring i virksomhed 1
Fx samarbejde, forbedringsprojekter, IT-systemer og produktionsarbejde.

Oplæring i virksomhed 2
Fx virksomhedsforståelse, optimering af produktionslinje samt produktionsarbejde.

Oplæring i virksomhed 3
Fx fejlfinding, reparation og vedligeholdelse af et produktionsapparat. Du vil hjælpe til med forbedringsprojekter samt alm. produktionsarbejde.

Skoleperiode

Skoleperiode – Hovedforløb 1
Du vil lære om produktionssystemer (LEAN), problemløsning, arbejdsorganisering og opbygning af en virksomhed. Der vil også være engelsk, automation, produktionsfag og en studietur. Max. 6 uger.

Skoleperiode – Hovedforløb 2
Du vil lære om vedligeholdelse af maskiner og anlæg, PLC-styring, engelsk og pneumatik. Derudover vil du få forståelse for robotteknologi, CNC, miljø og energiforbedringer. Max 6 uger.

Skoleperiode – Hovedforløb 3
Du vil lære om fejlfinding og vedligeholdelse af maskiner og udstyr. Derudover vil du blive undervist i innovationsegnet produktion, automation, hydraulik, robotteknologi og CNC. Her skal du bestå din svendeprøve. Max. 6 uger.

Dine fremtidsmuligheder

En karriere som industrioperatør åbner døre til spændende muligheder inden for forskellige industrier, herunder produktion, fødevareproduktion, farmaceutisk industri og meget mere.
Du kan som industrioperatør bidrage til øget produktivitet med dine kompetencer inden for teknik, automatik og maskindrift, samarbejdsevner og virksomhedsforståelse. Når du har taget uddannelsen som industrioperatør har du bl.a. muligheden for at videreuddanne dig på en erhvervsakademiuddannelse.

Kontakt en vejleder

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.