Industrioperatør
Opstart
Januar og august
Varighed
Max 2 år
Økonomi
Lærlingeløn eller SU
Adgangskrav
9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)
Skolepraktik
Muligt
Tilmelding
Tilmelding på optagelse.dk
Om uddannelsen
Hvis du brænder for at udvikle dig fagligt og bringe nye kompetencer ind i dit arbejdsliv, er uddannelsen som industrioperatør måske noget for dig.
Du har sikkert allerede nogle års erhvervserfaring som produktionsmedarbejder eller i industrien, og nu er du klar til at tage det næste skridt. På uddannelsen som industrioperatør vil du lære at betjene, overvåge og reparere produktionsanlæg i industrivirksomheder. Du vil få viden om kvalitetskontrol, værdistrømme, produktionsoptimering, problemløsning og samarbejde. Der vil være rig mulighed for at prøve din nye viden og teorier af i praksis.
En industrioperatør er en værdifuld medarbejder med kompetencer som kan bruges inden for alle industrigrene.
Sådan kommer du i gang
Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:
-
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du være opmærksom på, at du skal igennem grundforløbets 1. del, med mindre der er lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed.
-
Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.
-
Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.
Opbygning
Du kan vælge at starte på uddannelsen på to måder: skolevejen eller praktikvejen. Enten har du en praktikplads i en virksomhed, eller også starter du på Skive College med et grundforløb og derefter finder din praktikplads.
Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, hvor der er balance imellem en spændende praktik i virksomheden og et lærerigt skoleforløb på Skive College. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.
Hvad skal du lære?
Under grundforløb 2 vil du få undervisning i blandt andet naturfag, informationsteknologi, el-lære, automatik, teknik, tegnings- og materialelære. Derudover vil du komme i praktik i værkstederne, arbejde med arbejdsmiljø, kommunikation og samarbejde samt grundlæggende LEAN. Til sidst afsluttes med et projekt og grundforløbseksamen.
På de 3 hovedforløb lærer du blandt andet om virksomhedsdrift, produktionssystemer (LEAN), kvalitet, PLC styring, pneumatik, hydraulik, automation, CNC, robotteknologi samt miljø og engelsk.
Derudover vil du få forståelse for styring, fejlfinding, reparation og vedligeholdelse af maskiner og udstyr.
I de 3 praktikperioder skal du træne færdigheder inden for produktionsarbejde. Du skal lære at samarbejde og du vil blive givet opgaver med stigende sværhedsgrad.
Under hvert praktikforløb stiller virksomheden en opgave i produktionsmiljøet i henhold til uddannelsesplanen, som træner dig i de faglige egenskaber, som er på de nærmeste skoleophold.
Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå.
Indgangen hedder byggeri, teknologi og transport.
20 uger.
Naturfag, informationsteknologi, kommunikation, el-lære, teknik og automatik.
Produktion, projektarbejde, tegnings -og materialelære, praktik og til sidst grundforløbseksamen.
Max. 20 uger.
P1
Eksempelvis samarbejde, forbedringsprojekter, IT-systemer og produktionsarbejde.
H1
Du vil lære om produktionssystemer (LEAN), problemløsning, arbejdsorganisering og opbygning af en virksomhed. Der vil også være engelsk, automation, produktionsfag og en studietur.
Max. 6 uger.
P2
Eksempelvis virksomhedsforståelse, optimering af produktionslinje samt produktionsarbejde.
H2
Du vil lære om vedligeholdelse af maskiner og anlæg, PLC-styring, engelsk og pneumatik. Derudover vil du få forståelse for robotteknologi, CNC, miljø og energiforbedringer.
Max 6 uger.
P3
Eksempelvis fejlfinding, reparation og vedligeholdelse af et produktionsapparat. Du vil hjælpe til med forbedringsprojekter samt alm. produktionsarbejde.
H3
Du vil lære om fejlfinding og vedligeholdelse af maskiner og udstyr. Derudover vil du blive undervist i innovationsegnet produktion, automation, hydraulik, robotteknologi og CNC. Her skal du bestå din svendeprøve.
Max. 6 uger.
Læreplads
Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.
Økonomi
Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en læreplads. Har du en læreplads, vil du få løn af din arbejdsgiver både under skoleophold og i oplæringsperioden i virksomheden.
Erhvervskollegiet
Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1). Læs mere om Erhvervskollegiet her.
Efter endt uddannelse
Du kan som industrioperatør bidrage til øget produktivitet med dine kompetencer inden for teknik, automatik og maskindrift, samarbejdsevner og virksomhedsforståelse.
Fremtidsmuligheder
Når du har taget uddannelsen som industrioperatør har du bl.a. muligheden for at videreuddanne dig på en erhvervsakademiuddannelse.
Ud i verden
Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde? På Skive College har du flere forskellige muligheder for at komme ud i verden gennem din uddannelse. Læs mere her.
Få vejledning
Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.
Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.
Bliv kontaktet
Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.