Skive College

Grundforløb plus (GF+)

Opstart

April og oktober

Varighed

10 uger

Økonomi

SU, dagpenge eller elevløn

Adgangskrav

9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk

Vil du vide mere?

Kontakt os og vi kan fortælle meget mere.

Om uddannelsen

Grundforløb plus (GF+) er for dig som er ung eller voksen og nu overvejer en erhvervsuddannelse.

Det kan være, du har holdt en pause efter grundskolen eller en ungdomsuddannelse? Måske er du ufaglært og klar til at få et svendebrev? 

GF+ er et 10 ugers forløb, som gør dig klar til at starte på grundforløb 2 på en erhvervsuddannelse. 

Bliv styrket fagligt og i dit uddannelsesvalg

På GF+ kan du få genopfrisket dine skolefag og få styrket dine praktiske færdigheder.

Du får samtidig mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige erhverv, inden du skal vælge retning. Du er således bedre rustet til at gennemføre og vælge præcis den erhvervsuddannelse, der passer til dig.

Hvem kan deltage på Grundforløb plus?

GF+ er for unge og ældre elever, der ikke kommer direkte fra grundskolen - modsat eleverne på det lignende Grundforløb 1.

GF+ er for dig, som:

  • Har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 2 år siden, og

  • Har brug for en opkvalificering af dine generelle, almene og erhvervsfaglige kompetencer forud for din start på en erhvervsuddannelse.

Det kan være, du har holdt en pause efter skolen og nu har brug for at få genopfrisket nogle fag. Måske skal du have styrket dine praktiske færdigheder, inden du føler dig klar til at gå i gang. Du kan også være uafklaret omkring hvilken erhvervsuddannelse, der passer til netop dig.

Opbygning

På Skive College kan du vælge mellem 3 fagretninger:

  • Håndværkerlinjen
  • Mad- og servicelinjen
  • Businesslinjen

Forløbet er bygget op, så du får 2 dage med fælles undervisning på tværs af retningerne og 3 dages værkstedsundervisning inden for den fagretning, du har valgt.

Alle fagretninger mødes om et fælles tværfaglige projekt, hvor I samen skal afprøve teori og praksis – og sammen løse en opgave, som sætter alle fagligheder i spil.

Personlig uddannelsesplan

Når du deltager på GF+, får du udarbejdet en personlig kompetencevurdering og en uddannelsesplan, som skal være med til at sikre, at du kommer igennem din erhvervsuddannelse og videre mod det job, du ønsker dig.
Uddannelsesplanen udarbejdes i samarbejde mellem dig og skolen. Faglærerne vil have fokus på dine færdigheder og kompetencer og giver dig sparring, så du bliver afklaret til at vælge den rette uddannelse.

Ved afslutning på GF+ får du et bevis for, at du gennemført forløbet og er kvalificeret til grundforløb 2. Du skal ikke til eksamen på GF+.

Hvad foregår der på GF+? 

GF+ er et selvstændigt hold, hvor du og din uddannelse er centrum. Formålet er, at du finder den rette erhvervsuddannelse og føler dig fagligt klar til at starte på GF2.

Det betyder, at du får din egen uddannelsesplan, inden du går i gang med både erhvervsfag (tiden i værkstedet) og de øvrige fag (dansk, regning, kommunikation og sprog).

For at du skal blive så afklaret som muligt i dit valg af erhvervsuddannelse, så tager undervisningen udgangspunkt i et tværfagligt projekt, hvor du får mulighed for at afprøve dine færdigheder i forskellige fagretninger. 

Efter endt uddannelse

Efter GF+ kan du starte på Grundforløb 2 på en erhvervsuddannelse – her er blot nogle eksempler:


Fremtidsmuligheder

Når du har afsluttet en erhvervsuddannelse er der rigtig gode muligheder for job indenfor dit valgte fag.

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig.

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.