Forsyningsoperatør.
Opstart
Januar og august
Økonomi
Lærlingeløn eller SU
Skoleoplæring
“
Om uddannelsen
Du får kendskab til distributionsnettet og produktionssystemer inden for el-forsyningsbranchen. Under uddannelsen vil du lære, hvordan strømmen produceres på forskellige måder, og hvordan den kommer ud til dig som forbruger. Du vil kunne overvåge og styre el-nettet ved hjælp af computerstyret udstyr.
Som forsyningsoperatør bliver du en del af den daglige drift i reparations- og vedligeholdelsesarbejdet. Efter endt uddannelse kan du vejlede kunder om anvendelse, vedligeholdelse og daglig brug af ydelser i forbindelse med elforsyning.
Praktiske informationer
Sådan kommer du i gang
Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:
- Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.
- Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.
Opbygning
Uddannelsen som forsyningsoperatør starter som regel igennem en virksomhed, hvorefter du starter på Skive College med grundforløbets 2. del.
Efter du har gennemført grundforløbet, forsætter du i den virksomhed, hvor du har en læreplads og videre ind på uddannelsens hovedforløb, hvor der er balance mellem en spændende oplæring i virksomheden og et lærerigt skoleforløb på Skive College. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.
Uddannelsen kan også tages som ny mesterlære.
Hvad skal du lære?
Du vil samarbejde i grupper om projekter, hvor du udvikler færdigheder, viden og holdninger knyttet til jobprofilen forsyningsoperatør. Det faglige udgør fundamentet for din læring i projekterne. Samspillet med erhvervet indgår på forskellige måder i de enkelte projekter.
L-AUS og AUS, Elementær førstehjælp og brand samt Vejen som arbejdsplads er alle certifikatkrav i overgang til uddannelsens hovedforløb. Disse fag er derfor en del af GF2.
Under hovedforløbene vil du få forståelse for el-forsyningsanlæg, sikkerhed, anlægsstyring, generator (kobling til transformator), energi, DSO, ekskursioner, kommunikation, fiber og fejlfinding. Du vil arbejde med kabelmontage (60kV), opbygning af transformerstation (10/0,4 – 20/0,4 kV) og lære at håndtere kabelarbejde 10-20 kV.
Læreplads
Økonomi
Erhvervskollegiet
Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1).
Tilmelding
Du tilmelder dig via optagelse.dk.
Går du i folkeskolens 9. eller 10. klasse og ønsker at starte efter sommerferien er der ansøgningsfrist 1. marts.
Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os
Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.
Ud i verden
Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde?
Vi åbner døre til globale oplevelser og læring. Uanset om det er udveksling, studieture eller internationale projekter, giver dette udlandsophold vores studerende mulighed for at udforske verden og forstå dens mangfoldighed, mens de skaber minder for livet.
Lone Rasmussen
International Coordinator, Department of Development
Dorte Kristensen
International Coordinator, Department of Development
20 85 39 30
[email protected]
Opbygning af uddannelsen
Grundforløb
Du vil lære grundlæggende faglige begreber og du vil få forståelse for sikkerhed, læringsaktivitet pladen (elforsyningskredsløb), IT og transformer opbygning og simple beregninger. Du vil blive undervist i matematik F-niveau og koblingsprocedure efter bekendtgørelsen. Under forløbet vil du få kursus i førstehjælp samt LAUS/AUS og vejen som arbejdsplads.
Oplæring i virksomhed
Oplæring i virksomhed 1
Oplæring i en virksomhed giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis. 20 uger.
Oplæring i virksomhed 2
Oplæring i en virksomhed giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis. 34 uger.
Skoleperiode – Valgfri specialefag
Valgfri specialefag. 3 uger
Oplæring i virksomhed 3
Oplæring i en virksomhed giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis. 13 uger.
Skoleperiode
Skoleperiode – Hovedforløb 1
Du vil lære om forsyningsanlæg, kabelmontage, sikkerhed, anlægsstyring, generator (kobling til transformator), kommunikation, ekskursioner. Du vil arbejde med opbygning af transformerstation (10/0,4 – 20/0,4 kV), kabelarbejde 10-20 kV og fejlfinding. 6 uger.
Skoleperiode – Hovedforløb 2
Du vil lære om DSO, energi, kabelmontage (60kV), fiber, sikkeder, engelsk, international ekskursion og transformer (kobling opbygning, beregninger og fejlfinding). Her skal du tage din svendeprøve. 8 uger.
Valgfri specialefag
Skoleperiode – Valgfri specialefag
Valgfri specialefag. 3 uger
Dine fremtidsmuligheder
Du opnår kendskab, viden og begyndende kompetencer i jobprofilen forsyningsoperatør.
Kontakt en vejleder
Dorte Kristensen
Lone Rasmussen
Har du nogle spørgsmål?
Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.
Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.
Kontaktformular (Uddannelser undersider)
Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.
"*" indikerer påkrævede felter