Skive College

Forsyningsoperatør

Opstart

Januar og august

Varighed

Fra 2 år - 2 år 6 mdr.

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Adgangskrav

9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)

Skolepraktik

Ikke muligt

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk

Om uddannelsen

Vil du have en grundlæggende viden om, hvordan el- fiber- og kabelnettet til el-forsyning er opbygget og fungerer? Så er uddannelsen som forsyningsoperatør måske noget for dig.

Du har sikkert allerede nogle års erhvervserfaring inden for et af de håndværksmæssige fag eller i industrien, og nu er du klar til at tage det næste skridt. Du får kendskab til distributionsnettet og produktionssystemer inden for el-forsyningsbranchen. Under uddannelsen vil du lære, hvordan strømmen produceres på forskellige måder, og hvordan den kommer ud til dig som forbruger. Du vil kunne overvåge og styre el-nettet ved hjælp af computerstyret udstyr.

Som forsyningsoperatør bliver du en del af den daglige drift i reparations- og vedligeholdelsesarbejdet. Efter endt uddannelse kan du vejlede kunder om anvendelse, vedligeholdelse og dagligt brug af ydelser i forbindelse med el-forsyning.

Kom på besøg og oplev uddannelsen

Du er velkommen til at besøge os på en af vores besøgsdage.
Du kan klikke på linket og sende din tilmelding via formularen.

Tilmeld besøgsdag 25. februar kl. 14-16

 

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.

  • Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.

Opbygning

Uddannelsen som forsyningsoperatør starter som regel igennem en virksomhed. Hvorefter du starter på Skive College med grundforløbets 2. del. Det kalder vi for praktikvejen.

Efter du har gennemført grundforløbet forsætter du i din praktikvirksomhed og videre ind på uddannelsens hovedforløb, hvor der er balance mellem en spændende praktik i virksomheden og et lærerigt skoleforløb på Skive College. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve. 

Uddannelsen kan også tages som ny mesterlære.

Dit udgangspunkt
Grundforløb

Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå.

Skole

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Grundforløb
Skole

Praktik

Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en praktikplads. Har du en praktikplads, vil du få løn af din arbejdsgiver. Der vil blive udbetalt løn under både skoleophold og i praktikperioden.

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på vores erhvervskollegie. Skolehjemmet tilbydes hvis rejsetiden med offentlige transportmidler er over 75 minutter.

Fremtidsmuligheder

Efter endt uddannelse er der mulighed for efteruddannelse til blandt andet Vind-offshore eller som maskinmester og el-installatør.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde? På Skive College har du flere forskellige muligheder for at komme ud i verden gennem din uddannelse. Læs mere her.

Læs mere

Social feed

Besøg os her

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Jochi Bahat
Konsulent
99 14 92 60
40 20 21 67
Jens Høffner
Uddannelsesleder
99 14 92 78
29 28 71 36

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.