Skive College

Besøgsdag på Skive College

Hvad er Skive College for noget?

Er du nysgerrig på hvordan det er at være elev hos os?

Så book en besøgsdag hos Skive College og find ud af hvad det er vores elever lærer og laver på en skoledag. Du får en rundvisning på skolen og mulighed for at stille spørgsmål om de uddannelser, du er interesseret i.

Vi glæder os til at møde dig!

Tilmeld besøgsdag 24. april kl. 16-18

Elektriker

Opstart

Januar og august

Varighed

Fra 2 år 6 mdr. – 5 år

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Adgangskrav

9/10. klasse (mindst karakteren 02 i dansk og matematik)

Skolepraktik

Muligt

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk 

Om uddannelsen

Vil du være den der sørger for strøm i nye bygninger eller renoverer elinstallationerne i ældre boliger? Så kan du tage uddannelsen som elektriker.

På uddannelsen vil du få grundlæggende viden om arbejdet med strøm til blandt andet lys, maskiner, computere og alarmer. Du vil lære at installere, vedligeholde og reparere computerstyrede el-systemer som f.eks. computernetværk, telefonanlæg, industrirobotter og offshore installationer inden for vind, olie og gas.

Under uddannelsen vil du lære om emner som sikkerhed, brandbekæmpelse og førstehjælp. Som elektriker vil du kunne lave fejlfinding, læse tegninger og diagrammer og dimensionere elinstallationer. Du skal kunne rådgive kunder om valget af elektriske løsninger.

Kom på besøg og oplev uddannelsen

Du er velkommen til at besøge os på en af vores besøgsdage. Du kan klikke på linket og tilmelde dig via formularen. 

Tilmeld besøgsdag 24. april kl. 16-18

Tilmeld besøgsdag 20. maj kl. 18-20

Tilmeld besøgsdag 20. juni kl. 14-16

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du være opmærksom på, at du skal igennem grundforløbets 1. del, med mindre der er lavet en uddannelsesaftale med en virksomhed.

  • Hvis du ikke er fyldt 25 år og er gået ud af skole for mere end 1 år siden, starter du med grundforløbets 2. del.

  • Elever, som er fyldt 25 år, har mulighed for at indgå aftale som voksenlærling og uddannelsen tilrettelægges individuelt efter erfaringer.

Man får lov til at bruge hovedet, fordi der er meget teoretisk. Vi lærer også at lave en masse praktisk som f.eks. opsætning af stande. Det er dejligt at man ikke bare sidder på skolebænken. Jeg er rigtig glad for uddannelsen, især fordi man får så mange muligheder på Skive College
David Sørensen

Opbygning

Du kan vælge at starte på uddannelsen på to måder: skolevejen eller praktikvejen. Enten har du en praktikplads i en virksomhed, eller også starter du på Skive College med et grundforløb og derefter finder din praktikplads.

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, hvor der er balance imellem en spændende praktik i virksomheden og et lærerigt skoleforløb på Skive College. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Du har mulighed for at afslutte uddannelsen som elektriker 1 efter 4 år og 6 måneder afhængigt af grundforløb. Eller du kan afslutte som elektriker 2 eller talentelektriker efter 5 år afhængigt af grundforløb. Elektrikeruddannelsen kan tages på 3 år og 6 måneder hvis du har en studentereksamen.

Dit udgangspunkt
GF1

På GF1 bliver du klogere på hvilken retning, som du skal gå. Her får du en general introduktion til erhvervsuddannelserne. 

20 uger.

GF2

På GF2 begynder du elektrikeruddannelsen. Du bliver klar til at komme ud i praktik hos en virksomhed og til at fortsætte til hovedforløbene. 

20 uger.

Praktikforløb

P1 

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Hovedforløb

H1

Første hovedforløb er fælles for alle. Her får du grundlæggende viden og lærer om det basale arbejde som en elektriker laver. 

16 uger. 

Praktikforløb

P2 

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Hovedforløb

H2

Her vælger du mellem 28 forskellige moduler. Du bliver derfor specialiseret inden for de områder der interesserer dig. 

Det kan eksempelvis være automatiske anlæg på maskiner, el-teknik i kølesystemer, elinstallationer i Offshore, skibsinstallationer, robot-elteknik, CIS-anlæg, integrerede kommunikationsnetværk osv. 

8-12 uger (afhænger af om du tager elektriker 1 eller elektriker 2)

Praktikforløb

P3

Praktikken giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Hovedforløb

H3

Her vælger du mellem 28 forskellige moduler. Du bliver derfor specialiseret inden for de områder der interesserer dig. 

Det kan eksempelvis være automatiske anlæg på maskiner, el-teknik i kølesystemer, elinstallationer i Offshore, skibsinstallationer, robot-elteknik, CIS-anlæg, integrerede kommunikationsnetværk osv. 

11-12 uger (afhænger af om du tager elektriker 1 eller elektriker 2)

Hovedforløb

H4

Her tager du din svendeprøve.

3 uger. 

Praktikforløb

P4

Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

GF1
GF2
Praktikforløb
Hovedforløb

Praktik

Du er selv ansvarlig for at finde en praktikplads, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en praktikplads. Har du en praktikplads, vil du få løn af din arbejdsgiver. Der vil blive udbetalt løn under både skoleophold og i praktikperioden.

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på vores erhvervskollegie. Skolehjemmet tilbydes hvis rejsetiden med offentlige transportmidler er over 75 minutter. 

Fremtidsmuligheder

Efter endt uddannelse har du muligheden for at videreuddanne dig til blandt andet miljøteknolog, it-teknolog, byggekoordinator eller installatør.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde? På Skive College har du flere forskellige muligheder for at komme ud i verden gennem din uddannelse. Læs mere her.

Læs mere

Social feed

Besøg os her

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Jochi Bahat
Konsulent
99 14 92 60
40 20 21 67

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.