Skive College

AspIT

En IT-uddannelse for unge med autisme

AspIT er en 3-årig STU-uddannelse i IT med individualiserede mål, små klasser, ro og fred, stabilitet og en struktureret hverdag. Har du en Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) eller lignende, og er vild med IT, så er AspIT måske noget for dig.

Undervejs i uddannelsesforløbet på AspIT kommer du i relevant faglig praktik i erhvervslivet. Med udgangspunkt i dit talent og dine interesser får du dermed den blanding af teori og praksis, der gør at erhvervslivet vil ansætte dig. Målsætningen er 80% af vores elever i beskæftigelse i IT-relaterede jobs eller i videre uddannelse (f.eks. datamatiker) efter gennemført uddannelse.

Uddannelsen

Mens du går på AspIT, vil du arbejde med 3 IT-fagområder: Softwarekonstruktion, Visualisering og Teknik. Herudover er der fag som ”Kommunikation og personlig udvikling”, ”Samfundsforståelse” samt aktiviteter som motion, fredagscafé, LAN-party og meget andet.

Softwarekonstruktion

I softwarekonstruktion lærer du objektorienteret programmering, design af databaser og test af software. Eksempler på sprog, som du tilbydes at lære er Java, C#, PHP og SQL. Der undervises også i hvordan man medvirker i et helt systemudviklingsforløb, ligesom du får mulighed for at gå i dybden med designmønstre, web-services, algoritmer og datastrukturer samt apps til mobile enheder.

Visualisering

I visualisering arbejder du med hjemmesider, billedbehandlingsprogrammer, videoredigering og grafiske designprincipper. Du lærer at anvende, konfigurere og tilpasse nogle af de mest anerkendte CMS løsninger, så du på kort tid kan opbygge en færdig webløsning, der vil kunne gøre sig godt i erhvervslivet. Andre emner er E-handel, søge-maskine-optimering, 3D-modellering og print af emner på skolens 3D printer.

Teknik

Du lærer om hver en hardware-del i computeren, dens specifikationer og funktion for derefter at samle en computer. Efterfølgende installerer du et operativsystem og drivere. Du arbejder med netværk og installerer servere og klienter. Du lærer at begå dig som IT-supporter og får desuden mulighed for at gå i dybden med bl.a. Linux og Cloud computing, at bygge robotter med Arduino eller Raspberry Pi, samt at bestå certificeringer.

Sociale aktiviteter

Din AspIT uddannelse bliver struktureret og tilrettelagt ud fra dine individuelle mål. Vi har derfor små klasser på ca. 5-8 elever pr. klasse, som har til fordel at skabe ro og stabilitet.

Under din uddannelse har du mulighed for at deltage i sociale aktiviteter, som du selv er med til at planlægge. Vi holder fredagscafé hver anden fredag, hvor der foregår forskellige aktiviteter som eleverne er med til at foreslå, arrangere og deltage i:

  • Brætspil

  • Kortspil

  • Filmklub

  • Hygge

  • Konkurrencer           

Herudover afholder vi LAN-party, går i biografen til premiere-film og meget andet.

Studiemiljøet skal gøre det nemmere at overskue uddannelsen og sikre dig at du kommer klar ud på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse.

Praktiske oplysninger

Opstart

Uddannelsen har opstart i januar og august.

Optagelse

På AspIT afholder vi et afklaringsforløb over ca. 4 uger med det formål at vurdere om du er interesseret i IT, om du er klar til at gå i skole og om du er i stand til at overholde aftaler. Hvis du er vurderet "egnet" efter afklaringsforløbet, kan du søge om optagelse på AspIT via din kommune. 

Evaluering

Hvert semester bliver evalueret skriftligt. Der er desuden eksaminer i visse fag. Der vil løbende igennem uddannelsen blive afholdt evalueringssamtaler. 

Om AspIT

AspIT har uddannelser otte steder i Danmark.

Læs mere om AspIT her.  

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.