Skive College

AspIT

En IT-uddannelse for unge med autisme

AspIT er en 3-årig STU-uddannelse i IT med individualiserede mål, små klasser, ro og fred, stabilitet og en struktureret hverdag. Har du en Autisme Spektrum Forstyrrelse (ASF) eller lignende, og er vild med IT, så er AspIT måske noget for dig.

Undervejs i uddannelsesforløbet på AspIT kommer du i relevant faglig praktik i erhvervslivet. Med udgangspunkt i dit talent og dine interesser får du dermed den blanding af teori og praksis, der gør at erhvervslivet vil ansætte dig. Målsætningen er 80% af vores elever i beskæftigelse i IT-relaterede jobs eller i videre uddannelse (f.eks. datamatiker) efter gennemført uddannelse.

 

Kom til Åbent Hus på AspIT

Vi holder Åbent Hus på AspIT lørdag den 1. september kl. 10-16. Her byder vi på kaffe og kage samt en snak med både lærere og elever. 
Banker dit hjerte for IT, og er du interesseret i at lære mere om uddannelsen? Så skal du tilmelde dig vores Åbent Hus herunder.

Uddannelsen

Mens du går på AspIT, vil du arbejde med 3 IT-fagområder: Softwarekonstruktion, Visualisering og Teknik. Herudover er der fag som ”Kommunikation og personlig udvikling”, ”Samfundsforståelse” samt aktiviteter som motion, fredagscafé, LAN-party og meget andet.

Softwarekonstruktion

I softwarekonstruktion lærer du objektorienteret programmering, design af databaser og test af software. Eksempler på sprog, som du tilbydes at lære er Java, C#, PHP og SQL. Der undervises også i hvordan man medvirker i et helt systemudviklingsforløb, ligesom du får mulighed for at gå i dybden med designmønstre, web-services, algoritmer og datastrukturer samt apps til mobile enheder.

Visualisering

I visualisering arbejder du med hjemmesider, billedbehandlingsprogrammer, videoredigering og grafiske designprincipper. Du lærer at anvende, konfigurere og tilpasse nogle af de mest anerkendte CMS løsninger, så du på kort tid kan opbygge en færdig webløsning, der vil kunne gøre sig godt i erhvervslivet. Andre emner er E-handel, søge-maskine-optimering, 3D-modellering og print af emner på skolens 3D printer.

Teknik

Du lærer om hver en hardware-del i computeren, dens specifikationer og funktion for derefter at samle en computer. Efterfølgende installerer du et operativsystem og drivere. Du arbejder med netværk og installerer servere og klienter. Du lærer at begå dig som IT-supporter og får desuden mulighed for at gå i dybden med bl.a. Linux og Cloud computing, at bygge robotter med Arduino eller Raspberry Pi, samt at bestå certificeringer.

Sociale aktiviteter

Vi holder fredagscafé hver anden fredag. Her foregår forskellige aktiviteter, som eleverne er med til at foreslå, planlægge og deltage i:

  • Brætspil

  • Kortspil

  • Filmklub

  • Hygge

  • Konkurrencer           

Herudover afholder vi LAN-party, går i biografen til premiere-film og meget andet.

Praktiske oplysninger

Opstart

Uddannelsen har opstart i januar og august.

Optagelse

På AspIT afholder vi et afklaringsforløb over ca. 4 uger med det formål at vurdere om du er interesseret i IT, om du er klar til at gå i skole og om du er i stand til at overholde aftaler. Hvis du er vurderet "egnet" efter afklaringsforløbet, kan du søge om optagelse på AspIT via din kommune. 

Evaluering

Hvert semester bliver evalueret skriftligt. Der er desuden eksaminer i visse fag. Der vil løbende igennem uddannelsen blive afholdt evalueringssamtaler. 

Business-STU

En Business-STU er for sårbare unge med særlige behov, der kan profitere af det rolige, forudsigelige uddannelsesmiljø og de tætte relationer med underviserne.

Læs mere

Social feed

Besøg os her

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og konsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Lise Møller Pedersen
Pædagogisk vejleder
99 17 13 80
40 37 20 96
Helle Holtemann
Uddannelsesleder
99 14 14 79
92 72 82 29

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.