Skive College

5 uger for STX, HTX, HF

Er du STX, HTX eller HF-student, kræver det et opkvalificeringskursus, inden du kan starte på en elevplads.

Opkvalificeringskurset foregår online og er fordelt over 5 uger.

Ønsker du at kunne indgå en uddannelsesaftale indenfor detail eller handel, skal du have grundfagene virksomhedsøkonomi og afsætning. Ønsker du i stedet at kunne indgå en uddannelsesaftale indenfor kontor, skal du have grundfagene virksomhedsøkonomi og Erhvervsinformatik. Grundfagsundervisningen afsluttes efter 4 uger. Den sidste uge indeholder et uddannelsesspecifikt fag inden for din valgte uddannelsesretning.

Forløbet afsluttes med en eksamen i ét af grundfagene og en grundforløbsprøve i det uddannelsesspecifikke fag, som du skal bestå.

Som udgangspunkt foregår kurset online, men ønsker mange af deltagerne fysisk fremmøde, opretter vi et hold.

Tilmeldingsformular

Udfyld formularen og tryk send tilmelding. Har du brug for hjælp så ring eller skriv til os (skriv i vores chat eller brug blanketten nederst på siden). 

Enkeltfag

Kunne du trænge til at opfriske din viden i et fag, eller står du og mangler et fag i at kunne starte i en læreplads? Eller måske ønsker du bare at blive klogere? Så kan du tage et enkeltfag online.

Enkeltfag

Praktiske oplysninger

Start

Vi starter nye online hold hver måned. Din tilmeldingsfrist er senest den 15. i måneden før din opstart.

Adgangskrav

Du skal have en dansk folkeregisteradresse, men du kan sidde overalt i verden og studere.

Tilmelding

Tilmelding sker via formularen i toppen på vores hjemmeside. Hvis du tager enkeltfag, har du mulighed for at blive kontaktet af vores studievejleder, for at afklare eventuelle tvivl. Optagelsen sker på baggrund af din indbetaling af studiegebyr, og du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding, ligesom du vil få dit brugernavn, password mv. i din E-boks.

Tager du online forløb, vil du blive kontaktet af vores studiekoordinator. Optagelsen sker på baggrund af den nævnte samtale, og du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding, ligesom du vil få dit brugernavn, password mv.

Eksamen

Alle grundforløb og enkeltfag afsluttes med eksamen ifølge eksamensreglementet.

Skriftlig online eksamen foregår ved, at du selv finder en lokalitet, hvor du kan sidde uforstyrret, mens din eksamen foregår. Desuden skal du finde et tilsyn. Det er en ven, kollega, familiemedlem eller lign., der skal bekræfte at alt foregår korrekt til eksamen. Personen skal være myndig og tale dansk eller engelsk. Vi sender eksamensopgaven til tilsynet, som udleverer den til dig. Når opgaven er løst, eller eksamenstiden er gået, afleverer du opgaven til tilsynet, som sørger for at sende den til skolen.

Mundtlig online eksamen afholdes med webcam. Du finder selv en lokalitet, hvor du kan sidde uforstyrret, mens din eksamen foregår.

Økonomi

Hvis du tager forløbet inden et praktikforløb, er du berettiget til SU. Hvis du er i praktik, mens online-kurset foregår, får din arbejdsgiver refusion for perioden.

SPS-ordning/-støtte

Hvis du er særligt udfordret i forhold til dét at studere, er der mulighed for at søge studiestøttetimer hjem via SPS-ordningen (Special Pædagogisk Støtte). Særlige udfordringer kan for eksempel være ord- eller talblindhed, diverse diagnoser eller andet, som kan understøttes via egen læge eller anden lægefaglig person.

Hvis du tror, at du måske kan få SPS-støtte, eller du har spørgsmål hertil, så tag kontakt til skolen. 

Flere informationer

Få svar på mange af dine spørgsmål på siden "Praktisk information om online undervisning".

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.