Skive College

Åbent Hus på Skive College

Hvad er Skive College for noget?

Er du nysgerrig på hvordan det er at være elev hos os?

Kom til Åbent Hus hos Skive College og find ud af hvad det er vores elever lærer og laver på en skoledag. Du får en rundvisning på skolen og mulighed for at stille spørgsmål om de uddannelser, du er interesseret i.

Vi glæder os til at møde dig!

Tilmeld Åbent Hus 2. november kl. 10–13 

TEK/Design

Om studieretningen

Denne studieretning er for dig, der kan lide at udvikle nye innovative produkter, der kan løse mange af de problemer, som udfordrer os i hverdagen.

Du lærer at udvikle bæredygtige og brugervenlige produkter til hjemmet, skolen, industrien, byggebranchen og sundhedssektoren for blot at nævne få eksempler. Du arbejder med teori og praksis fx i emnerne produktdesign, møbelarkitektur, grafisk design, indretning og arkitektur. Fokus er på den kreative proces. Du skal arbejde selvstændigt men også indgå i teams. Der arbejdes med analog tegning, skitsering, digital tegning, 3D visualiseringer, analyse og modelbyggeri i skala. Ved at få stoffet ”igennem hænderne” vil du lære om sammenspillet mellem form og funktion. I studieretningen går du fra idé til virkelighed via innovation, modelbygning, materialevalg, miljø og produktionskrav. Studieretningen er det oplagte valg, hvis du drømmer op at blive arkitekt, udviklingsingeniør eller designer. Studieretningen giver dig et godt afsæt til at studere på en videregående uddannelse.

Studieretningsfag

Teknologi A

Design B

Kom på besøg og oplev uddannelsen 

Du er velkommen til at besøge os på en af vores besøgsdage eller når vi holder Åbent Hus. Du kan klikke på linket og tilmelde dig via formularen.

Tilmeld Åbent Hus 2. november kl. 10–13 

Tilmeld efterskolernes besøgsdag 2. november kl. 10–13

Studiemiljø

HTX er stedet, hvor alle kender alle. På vores Lille Torv, midt i det hele står den store, runde sofa. Deromkring mødes vi, hvad enten det er til fællessamlinger, foredrag, pauser, gruppearbejde, lektiecafe, fredagscafeer, LAN-parties, julehygge, eller sidste skoledag.

Det er super smittende at opleve engagerede lærere, som altid er villige til at hjælpe, og så synes jeg at friheden, som man gradvist oplever mere og mere af, er enorm fed
— Anne Fruergaard Pedersen, elev

På HTX er alle aktive og med til at bestemme, hvordan hverdagen skal være. Vi lægger stor vægt på at være sammen. Under uddannelsen er der masser af ture - både endagsture ud af huset til virksomheder og universiteter, men også hytteture og studieture til udlandet.

Fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man vil bruge sin tekniske studentereksamen til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Teknologi A
Design B
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknik[-]fag A
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Tek[-]nologi B
Idé[-]historie B
Engelsk B
Biologi C
Kommu[-]nikation/IT C
Samfunds[-]fag C
Produkt[-]udvikling
Natur[-]viden[-]skabelig grund[-]forløb
Valgfag
Valgfag C til B eller B til A
Valgfag C

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.