Skive College

KIT/Design

Om studieretningen

Kreativitet er omdrejningspunktet på denne studieretning, hvor du arbejder med udvikling af digitale og fysiske produkter. 

Du lærer at designe apps, hjemmesider, møbler, bygninger, spil, billeder og lyd, og du bliver en del af et kreativt miljø, hvor arbejdet blandt andet foregår i workshops, som projektarbejde, gruppearbejde og i værksteder. 

Du vil i løbet af de tre år på studieretningen skulle deltage i designkonkurrencer, udstille dine produkter, udarbejde grafisk identitet for virksomheder, besøge museer, virksomheder, universiteter og kreative udviklingsmiljøer for at få den nyeste viden af specialister og kreative videnspersoner inden for områderne kommunikation It og design. 

Studieretningen er det oplagte valg, hvis du drømmer om at blive arkitekt, softwareudvikler, grafisk designer, møbelarkitekt, ingeniør, fotograf eller journalist. 

Studieretningsfag

Kommunikation/IT A

Design B

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, brætspilsaftener, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Det er super smittende at opleve engagerede lærere, som altid er villige til at hjælpe, og så synes jeg at friheden, som man gradvist oplever mere og mere af, er enorm fed
— Anne Fruergaard Pedersen, elev

Fremtidsmuligheder

Med en teknisk studentereksamen får du adgang til 154 videregående uddannelser. Hvis du vælger matematik A er det 266. Mere 70% af de tekniske studenter tager en videregående uddannelse, og fuldfører deres videregående uddannelse på rekordtid. De typiske videregående uddannelser er læge, dyrlæge, ingeniør, sygeplejerske, pilot, arkitekt, datalog, nanoteknologi, bioteknologi, biologi, kemi, fysik.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra HTX giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Kommu[-]nikation/IT A
Design B
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknik[-]fag A
Matematik B
Fysik B
Kemi B
Tek[-]nologi B
Idé[-]historie B
Engelsk B
Biologi C
Kommu[-]nikation/IT C
Samfunds[-]fag C
Produkt[-]udvikling
Natur[-]viden[-]skabelig grund[-]forløb
Valgfag
Valgfag C til B eller B til A
Valgfag C

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.