Skive College
Bliv kontaktet

Marketing & International Economics

Om studieretningen

Drømmer du om en fremtid på den internationale scene, hvor sammenhængen mellem virksomheders muligheder for succes og den internationale økonomi er uadskillelige, så er studieretningen Marketing og International Economics måske noget for dig.

Med et fokus på handel på tværs af grænser, lærer du både at forstå sammenhængen mellem globale økonomiske og politiske beslutninger og de nationale konsekvenser det kan få for virksomheder og deres muligheder for vækst.

Du får en dybdegående indsigt i virksomheders marketingsaktiviteter inden for eksport, heri markeds- og konkurrenceanalyser, kulturforskelle såvel som købsadfærd og strategi mv. Samtidig stiller vi skarpt på økonomiske politikker, klima- og miljø kriser, velfærdsmodeller, markedsefficiens, globalisering, og vækst.

For at sikre din forståelse for sammenhængen mellem teori og praksis, inddrages konkrete virksomheder løbende i forbindelse med case-arbejde, hvor der ofte vil være tilknyttet et virksomhedsbesøg og/eller en foredragsholder. Samtidig inddrages aktuelle samfunds- og internationale begivenheder i undervisningen. Hvis du vælger studieretningen Marketing and International Economics, kunne dine drømme måske gå i retning af videregående samfundsfaglige eller økonomiske uddannelser.  F.eks. som. F.eks. cand. merc. i management and marketing communication, cand.merc. i global marketing and consumer culture, cand.merc. i international business and marketing eller statskundskab. Et job som marketingchef, økonomikonsulent eller en stilling i det offentlige kunne være muligheder.

Studieretningsfag

Afsætning A

International Økonomi A

Studiemiljø

På Handelsgymnasiet har vi et spændende og trygt studiemiljø med engagerede og kompetente undervisere. Vi lægger vægt på faglighed og afvekslende studieformer i tæt samarbejde med verden omkring os. Hos os får du mulighed for at anvende teorierne i praksis. Du vil komme til at arbejde med projekter på tværs af fagene, mundtlige afleveringer, studieture i Danmark og udlandet, ekskursioner, foredrag og meget mere.

Vi har et godt studiemiljø med fredagscafeer, fester og masser af udendørs faciliteter. Vi har blandt andet en multibane, basketball bane og en stor græsplæne, som flittigt bruges til rundbold når vejret tillader det. Har du lyst til at udfordre dine lærere, i vores årlige fodbold dyst eller bordtennisturnering, har du også mulighed for det.

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet på Skive Collage. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever. Det med den tætte kontakt betyder ret meget for mig
— Emil Jensen, elev

Du får en studentereksamen i det nære miljø, hvor vi har stor fokus på relationen til den enkelte elev og du vil opleve tæt kontakt til dine undervisere og din kontaktlærer. Her kender vi alle hinanden og du er garanteret masser af oplevelser og nye venner.

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studie[-]retnings[-]fag
Afsætning A
Inter[-]national Økonomi A
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  •  2 ”delvis frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1 valgfag til 3. år.

  • Et af dine valgfag SKAL være et B- eller et A-fag.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år, og du kan frit vælge på 2. år.

Du har mulighed for at få 5 A-fag på denne studieretning.

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.