Skive College

International

Om studieretningen

Oplev kulturforskelle på nærmeste hold, og få nogle fantastiske oplevelser sammen med din klasse. 

Deltag i vores udvekslingsprogram med Rusland og Tyskland. Ud over dette arrangeres der en faglig stærk studietur til USA. Oplevelserne i disse lande bruges også i en faglig sammenhæng.

Vi arrangerer udveksling med en russisk skole fra Vladimir samt besøg i Moskva på 1. år, mens vi på 2. år udveksler med en skole fra Ibbenbüren i Tyskland efterfulgt af en studietur til Berlin. Du bor henholdsvis hjemme hos en russisk og tysk familie, mens du også skal være vært for en russisk og tysk elev. På 3. år rejser klassen på en 14 dages studietur til USA. 

Du lærer betydningen af, hvordan internationalt samarbejde og kulturforskelle kan påvirke relationer mellem lande og dermed også handel mellem lande. 

Fagpakken i den internationale studieretning er sammensat så den passer til rejserne. Undervisning i mange fag, såsom afsætning, international økonomi, sprogfag samt samtidshistorie bærer præg af det internationale indhold i studieretningen.

Studieretningsfag

Afsætning A

International Økonomi A

Pøller på plænen, fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø. 

Hvert år i august efter skolestart er skolen vært ved Pøller på plænen i forbindelse med årets første fredagscafé, hvor nye og gamle elever bydes på en ristet pølse med brød. 

Desuden arrangeres der brætspilsaftener, fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensalinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange. 

På skolen er der på torvene bordtennis, bordfodbold og pool-bord. Uden for er der grønne arealer, basketball og multibane, sidstnævnte danner i sensommeren hvert år ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne stiller hold – og lærerne hvert år slås ud i semifinalen. 

Jeg er blevet godt modtaget her på Handelsgymnasiet og min studiegruppe her på grundforløbet giver mig tryghed i min hverdag. Undervisningen er velstruktureret, og der bliver virkelig bestilt noget i timerne
— Christina Trærup Søgaard, elev

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studie[-]retnings[-]fag
Afsætning A
Inter[-]national Økonomi A
Obligatoriske fag
Afsætning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervscase
Erhvervsjura C
Historie B
Informatik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2 ”delvis frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1 valgfag til 3. år.

  • Et af dine valgfag SKAL være et B- eller et A-fag.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år, og du kan frit vælge på 2. år.

Du har mulighed for at få 5 A-fag på denne studieretning.

Læs  mere om fag og valgfag her

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.