Skive College
Bliv kontaktet

Innovation

Om studieretningen

Du lærer at skabe nye produkter, serviceydelser, processer og oplevelser. På Innovationsstudieretningen lærer du om den vigtige betydning af innovation i et samfund som det danske. Du skal begå dig i den globale konkurrence. På studieretningen lærer man kreativt og systematisk at skabe nye innovative idéer. Du får viden og øvelse, der sætter en i stand til at gøre idéerne til virkelighed i forbindelse med etablering af egen virksomhed.

I mindre teams af 4-5 elever skal du prøve kræfter med udvikling og videreudvikling af nye innovative idéer. Undervisningen er projektorienteret, tværfaglig og virkelighedsnær. Lokale virksomheder stiller regelmæssigt vore innovationselever udfordringer, som de skal løse. Vi deltager i lokale, regionale og nationale innovationskonkurrencer, hvor du konkurrerer med og mod gymnasieelever fra andre skoler. Desuden er en vigtig del af undervisningen foredrag med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og personer, der med succes har startet egen virksomhed. 

I Innoverset og Puppen får man mulighed for at gøre sine egne innovative idéer til virkelighed.  Handelsgymnasiet stiller lokaler til rådighed for de elever, der har eller forsøger at starte egen virksomhed. Desuden coacher og vejleder handelsgymnasiet lærere de unge startupvirksomheder, og der samarbejdes med lokale iværksættermiljøer, når eleverne har behov for specialistviden eller samarbejdspartnere.

Studieretningsfag

Afsætning A

Innovation B

Studiemiljø

På Handelsgymnasiet har vi et spændende og trygt studiemiljø med engagerede og kompetente undervisere. Vi lægger vægt på faglighed og afvekslende studieformer i tæt samarbejde med verden omkring os. Hos os får du mulighed for at anvende teorierne i praksis. Du vil komme til at arbejde med projekter på tværs af fagene, mundtlige afleveringer, studieture i Danmark og udlandet, ekskursioner, foredrag og meget mere.

Vi har et godt studiemiljø med fredagscafeer, fester og masser af udendørs faciliteter. Vi har blandt andet en multibane, basketball bane og en stor græsplæne, som flittigt bruges til rundbold når vejret tillader det. Har du lyst til at udfordre dine lærere, i vores årlige fodbold dyst eller bordtennisturnering, har du også mulighed for det.

Jeg er blevet godt modtaget her på Handelsgymnasiet og min studiegruppe her på grundforløbet giver mig tryghed i min hverdag. Undervisningen er velstruktureret, og der bliver virkelig bestilt noget i timerne
— Christina Trærup Søgaard, elev

Du får en studentereksamen i det nære miljø, hvor vi har stor fokus på relationen til den enkelte elev og du vil opleve tæt kontakt til dine undervisere og din kontaktlærer. Her kender vi alle hinanden og du er garanteret masser af oplevelser og nye venner.

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studie[-]retnings[-]fag
Afsæt[-]ning A
Inno[-]vation B
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 1 ”tvunget valg”

  • Du SKAL vælge 1 A-valgfag til 3. år. 

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år.

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.