Skive College

Innovation

Om studieretningen

Drømmer du om at blive Danmarks nye store iværksætter? På Innovationsstudieretningen lærer du, hvad der skal til for at starte egen virksomhed – rejsen fra den gode idé til et færdigudviklet forretningskoncept. 

I teams prøver eleverne kræfter med iværksætteri. Dette sker gennem en undervisning, som er projektorienteret, tværfaglig og virkelighedsnær. 

Lokale virksomheder stiller regelmæssigt eleverne udfordringer, som de skal løse. Eleverne deltager i lokale, regionale og nationale innovationskonkurrencer, hvor de konkurrerer mod gymnasieelever fra andre skoler. Desuden er en del af undervisningen foredrag med repræsentanter fra det lokale erhvervsliv og personer, der med succes har startet egen virksomhed. 

I innovationslokalet, Innoverset, har eleverne mulighed for at gøre deres egne innovative idéer til virkelighed i forsøget på at starte egen virksomhed. Desuden coacher og vejleder handelsgymnasiets lærere de unge startupvirksomheder, og der samarbejdes med lokale iværksættermiljøer, når eleverne har behov for specialistviden eller samarbejdspartnere.

Studieretningsfag

Afsætning A

Innovation B

Fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Handelsgymnasiet HHX og Teknisk Gymnasium HTX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø.

Desuden arrangeres der fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensamlinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange.

På skolen er der på torvene bordtennis og bordfodbold. Udenfor er der grønne arealer, basketball og multibane. Hver sensommeren danner multibanen ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne dyster mod lærerne.

Jeg er blevet godt modtaget her på Handelsgymnasiet og min studiegruppe her på grundforløbet giver mig tryghed i min hverdag. Undervisningen er velstruktureret, og der bliver virkelig bestilt noget i timerne
— Christina Trærup Søgaard, elev

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen.

ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studie[-]retnings[-]fag
Afsæt[-]ning A
Inno[-]vation B
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 1 ”tvunget valg”

  • Du SKAL vælge 1 A-valgfag til 3. år. 

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år.

Læs mere om fag og valgfag her

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.