Skive College

People, Planet, Profit

Om studieretningen

Vil du være med til at sikre, at danske virksomheder også i fremtiden kan klare sig i den internationale konkurrence, hvor bæredygtighed kommer til at spille en afgørende rolle i kampen om kunderne? Så er studieretningen People, planet, profit noget for dig.

Med udgangspunkt i FN’s verdensmål, vil du som elev på People, planet, profit komme til at beskæftige dig med, hvordan vi skaber en bæredygtig udvikling i verden. De udfordringer, som verdensmålene skal løse, er komplekse og skal angribes fra flere vinkler. Verdensmålene bygger derfor på en bred forståelse af bæredygtighed. De handler både om social (people), miljømæssig (planet) og økonomisk (profit) bæredygtighed.

På denne studieretning vil der bl.a. være stærkt fokus på miljø og samfundsansvar, løsninger på miljø- og klimaudfordringer, økonomiske instrumenter til at fremme miljømæssig tænkning og handling, virksomheders samfundsansvar (CSR), cirkulær økonomi, 3-dobbelt bundlinje og grønne forsyningskæder samt bæredygtighed for samfund og økonomi.

 Du udvikler dit forretningstalent i arbejdet med realistiske cases og gennem løsning af konkrete problemstillinger i samarbejde med lokale virksomheder.

Studieretningsfag

Virksomhedsøkonomi A

International Økonomi A

Pøller på plænen, fester, fredagscafé og godt skolemiljø

På Teknisk Gymnasium HTX og Handelsgymnasiet HHX arbejder elever, elevråd, lærere og ledelse for det gode skolemiljø. 

Hvert år i august efter skolestart er skolen vært ved Pøller på plænen i forbindelse med årets første fredagscafé, hvor nye og gamle elever bydes på en ristet pølse med brød. 

Desuden arrangeres der brætspilsaftener, fester, fredagscaféer, LAN-parties, morgensalinger, foredrag, ekskursioner og meget mere. Alle elever er velkomne og opfordres til at deltage i de sociale aktiviteter, hvor eleverne kommer hinanden ved på tværs af uddannelser og årgange. 

På skolen er der på torvene bordtennis, bordfodbold og pool-bord. Uden for er der grønne arealer, basketball og multibane, sidstnævnte danner i sensommeren hvert år ramme om den legendariske frikvartersfodboldturnering, hvor klasserne stiller hold – og lærerne hvert år slås ud i semifinalen. 

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet på Skive Collage. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever. Det med den tætte kontakt betyder ret meget for mig
— Emil Jensen, elev

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Virksomheds[-]økonomi A
Inter[-]national Økonomi A
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2 ”delvist frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 valgfag til 2. år og 1 valgfag til 3. år.

  • Et af dine valgfag SKAL være et B- eller et A-fag.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år, og du kan frit vælge på 2. år.

Du har mulighed for at få 5 A-fag på denne studieretning.

Læs mere om fag og valgfag her

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.