Skive College

CompuScience

Om studieretningen

CompuScience er en studieretning for dig, der specielt interesserer sig for informatik og virksomhedsøkonomi. I informatik arbejder du med at udvikle dine egne it-systemer og i virksomhedsøkonomi lærer du om virksomhedens regnskaber, budgetter og nøgletal.

CompuScience er studieretningen hvor informatik bindes sammen med studieretningens øvrige fagrække. Der er fokus på samspillet med virksomhedsøkonomi og afsætning (salg og marketing), men også andre fag kan indgå. Der tages udgangspunkt i virksomheders IT-problemer, eksempelvis inden for markedsføring, sociale medier, sikkerhed og økonomistyring. Løsninger på de fundne problemer resulterer i udvikling af mindre IT-produkter, som kunne være webshops, databaser, apps eller måske reklamespil. IT-systemer hænger nu om dage tæt sammen med virksomhedernes økonomi, så derfor er CompuScience et godt springbræt for din fremtidige karriere. CompuScience er også studieretningen der giver dig en god ballast, hvis du overvejer at læse videre på både IT-uddannelser og økonomistudier.

Studieretningsfag

Virksomhedsøkonomi A

Informatik B

Studiemiljø

På Handelsgymnasiet har vi et spændende og trygt studiemiljø med engagerede og kompetente undervisere. Vi lægger vægt på faglighed og afvekslende studieformer i tæt samarbejde med verden omkring os. Hos os får du mulighed for at anvende teorierne i praksis. Du vil komme til at arbejde med projekter på tværs af fagene, mundtlige afleveringer, studieture i Danmark og udlandet, ekskursioner, foredrag og meget mere.

Vi har et godt studiemiljø med fredagscafeer, fester og masser af udendørs faciliteter. Vi har blandt andet en multibane, basketball bane og en stor græsplæne, som flittigt bruges til rundbold når vejret tillader det. Har du lyst til at udfordre dine lærere, i vores årlige fodbold dyst eller bordtennisturnering, har du også mulighed for det.

Jeg kan virkelig godt lide Handelsgymnasiet på Skive Collage. Det har en tilpas størrelse, og det gør, at der er en tæt kontakt mellem eleverne indbyrdes og mellem lærere og elever. Det med den tætte kontakt betyder ret meget for mig
— Emil Jensen, elev

Du får en studentereksamen i det nære miljø, hvor vi har stor fokus på relationen til den enkelte elev og du vil opleve tæt kontakt til dine undervisere og din kontaktlærer. Her kender vi alle hinanden og du er garanteret masser af oplevelser og nye venner.

Fremtidsmuligheder

Drømmer du om at gøre karriere i bank, arbejde med marketing, eksport eller sprog? Eller drømmer du om at blive sygeplejerske eller folkeskolelærer? Uanset dine drømme og planer giver en studentereksamen på Handelsgymnasiet dig et godt afsæt og adgang til en lang række videregående uddannelser.

På Handelsgymnasiet gør vi dig klar til at tage en videregående uddannelse og du bliver klædt på til at kunne beslutte hvilken vej, du ønsker at vælge efter din studentereksamen. På ug.dk/adgangkortet kan du se hvilke uddannelser en studentereksamen fra Handelsgymnasiet giver adgang til.

Studieretningsoversigt

Fag GF 1.g 2.g 3.g
Studieretningsfag
Virksomheds[-]økonomi A
Infor[-]matik B
Obligatoriske fag
Afsæt[-]ning B
Dansk A
Engelsk A
Erhvervs[-]case
Erhvervs[-]jura C
Historie B
Infor[-]matik C
Inter[-]national Økonomi B
Matematik B
Matematik C (hvis 3 fremmed[-]sprog)
Samfunds[-]fag C
Virksomheds[-]økonomi B
2. fremmed[-]sprog
Valgfag
Valgfag C til B
Valgfag B til A
Valgfag C

På studieretningen skal der vælges:

  • 2 ”delvis frivillige valg”

  • Du skal vælge 1 C-fag til 2. år og 1 A-fag til 3. år.

  • Har du valgt Spansk A, er det dit valgfag til 3. år.

Studiehåndbog

I studiehåndbogen har vi samlet alle de informationer, du som elev, har brug for i løbet af din udannelse.

Gå til studiehåndbog

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores studievejledere kontakte dig hurtigst muligt.