Skive College
Træets uddannelser

Grundlæggende CNC teknik

Fagkode 44257

CNC - programmering fra CAD til CAM 2D

Varighed
3 dage
AMU-pris
*Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer der arbejder inden for jobområdet.
Deltageren kan ved hjælp af CAD/CAM udføre et helt arbejdsforløb CAD-CAM-CNC inden for træindustriens område. Deltageren kan anvende CAD-anlæggets menuopbygning og tegnefaciliteter til fremstilling af konturtegninger i 2D og kan arbejde med de mest almindelige formater for udvekslingsfiler samt foretage filudveksling mellem CAD- og CAM-systemer. Deltageren kan overføre tegninger til CAM-software, vælge postprocessor til aktuel CNC-maskine, vælge værktøj, indlægge værktøjsbaner på tegning, simulere værktøjsbaner i CAM-software. Deltageren kan anvende CAD/CAM-anlægget på en rationel måde, således at programmeringstiden minimeres. Deltageren kan dokumentere eget arbejde i form af simulering.
Fagkode 44195

Skæredata, træ

Varighed
1 dag
AMU-pris
*Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer der arbejder inden for jobområdet.
Deltagerne kan anvende matematiske formler til beregning og dokumentation af træbearbejdningsmaskiners motorer, spindlers omdrejningstal og remskivestørrelser. Deltageren kan i praksis foretage opmåling og beregning af remskivestørrelser og omdrejningstal på relevante maskiner. Deltagerne kan ud fra formler beregne skære- og fremføringshastighed samt omdrejningstal og forstå sammenhængen imellem antallet af skær i forhold til værktøjets standtid og overfladekvalitet. Endvidere kan deltagerne anvende tabeller til at finde værktøjets skærehastighed og fremføring pr. skær.
Fagkode 44194

Fremføring og overflade, træ

Varighed
1 dag
AMU-pris
*Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer der arbejder inden for jobområdet.
Deltagerne kan anvende matematiske formler og tabeller til beregning og dokumentation af korrekt fremføringshastighed og antal skær på værktøjer i forhold til ønsket overfladekvalitet. Deltagerne kender til forholdet mellem værktøjers diameter, omdrejningstal og antal skær samt emnets fremføringshastighed i forhold til overfladekvalitet og værktøjers standtid. Deltagerne kan anvende formler og tabeller for beregning af tandlukkevolumen og GFI-værdier og kan endvidere foretage kvalitetskontrol af det færdige arbejde samt sammenligne bearbejdningskvaliteten med de teoretiske beregninger af overfladekvaliteten. Deltagerne har kendskab til værktøjsnormen EN 847-1 og kan forstå sammenhængen imellem værktøjets udformning og den maskintype værktøjet skal anvendes på.
Kurset er ikke planlagt
Dette kursus er endnu ikke planlagt, men hvis du er interesseret, kan du enten skrive eller ringe til kursets kontaktperson, eller skrive dig op for at blive kontaktet når kurset oprettes.
Kontaktperson
Lis Andersen;
Tlf.: 99149214

Skriv dig op