Skive College

10 uger for STX, HTX og HF

Er du STX, HTX eller HF-student og har indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed, kræver det et opkvalificeringskursus, inden du kan starte på en elevplads.

Opkvalificeringskurset foregår online og er fordelt over 10 uger. Du starter med grundfagene erhvervsøkonomi, IT og afsætning, som afsluttes efter 5 uger. De sidste 5 uger indeholder et uddannelsesspecifikt fag inden for enten detail, handel, kontor eller event, alt efter hvilket område din kommende praktikplads tilhører.

Du skal på 5 uger gennemføre 5 moduler med teori, metode og praktiske opgaver fra det valgte område. Forløbet afsluttes med en standpunktskarakter i faget og en grundforløbsprøve, du skal bestå. Som udgangspunkt foregår kurset online, men ønsker mange af deltagerne fysisk fremmøde, opretter vi et hold.

*** Gældende FØR 1. august 2019***

Tilmeldingsformular

Enkeltfag

Kunne du trænge til at opfriske din viden i et fag, eller står du og mangler et fag i at kunne starte i en læreplads? Eller måske ønsker du bare at blive klogere? Så kan du tage et enkeltfag online.

Læs mere

Praktiske oplysninger

Start

Vi starter nye online hold hver måned. Din tilmeldingsfrist er senest den 15. i måneden før din opstart.

Adgangskrav

Du skal have en dansk folkeregisteradresse, men du kan sidde overalt i verden og studere.

Tilmelding

Tilmelding sker via formularen i toppen på vores hjemmeside. Hvis du tager enkeltfag, har du mulighed for at blive kontaktet af vores studievejleder, for at afklare eventuelle tvivl. Optagelsen sker på baggrund af din indbetaling af studiegebyr, og du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding, ligesom du vil få dit brugernavn, password mv. i din E-boks.

Tager du online forløb, vil du blive kontaktet af vores studiekoordinator. Optagelsen sker på baggrund af den nævnte samtale, og du vil herefter modtage en bekræftelse på din tilmelding, ligesom du vil få dit brugernavn, password mv.

Eksamen

Alle grundforløb og enkeltfag afsluttes med eksamen ifølge eksamensreglementet.

Skriftlig online eksamen foregår ved, at du selv finder en lokalitet, hvor du kan sidde uforstyrret, mens din eksamen foregår. Desuden skal du finde et tilsyn. Det er en ven, kollega, familiemedlem eller lign., der skal bekræfte at alt foregår korrekt til eksamen. Personen skal være myndig og tale dansk eller engelsk. Vi sender eksamensopgaven til tilsynet, som udleverer den til dig. Når opgaven er løst, eller eksamenstiden er gået, afleverer du opgaven til tilsynet, som sørger for at sende den til skolen.

Mundtlig online eksamen afholdes med webcam. Du finder selv en lokalitet, hvor du kan sidde uforstyrret, mens din eksamen foregår.

Økonomi

Hvis du tager forløbet inden et praktikforløb, er du berettiget til SU. Hvis du er i praktik, mens online-kurset foregår, får din arbejdsgiver refusion for perioden.

Social feed

Besøg os her

Få vejledning

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Bruno Sørensen
Uddannelsesleder
51 89 09 38

Bliv kontaktet

Du kan vælge at skrive dig op, så vil en af vores vejledere eller konsulenter kontakte dig hurtigst muligt.