EUX. Business med internationalt perspektiv
Opstart
August
Økonomi
Lærlingeløn eller SU
Skoleoplæring
Muligt
“
Oliver, Detailuddannelsen
Om uddannelsen
Denne fagretning er for dig der drømmer om at højne dit niveau – både teoretisk og praktisk. På fagretningen er der fokus på innovation, grundfagene, tværfagligheden og på det internationale perspektiv, inden for ”arbejde, bo og studere” i udlandet.
Fagretningen tager udgangspunkt i et højt fokus på EUX-delen, hvor du har fag på gymnasialt niveau. Der vil samtidig være fokus på det tværfaglige samarbejde, kreativitet og innovation. Der vil blive taget emner op som:
- Verden som arbejdsplads
- Innovation i højsædet
- Interkulturel bevidsthed
- Iværksætteri i tankegang og processer
På denne fagretning, skal du have lyst til at tage en uddannelse til fremtiden. Her er det høje niveau og stærke innovative projekter i højsædet. EUX er for dig, som er villig til at yde den ekstra indsats og bruge den tid, der kræves på opgaverne. Til gengæld tager du en stærk og fremtidssikret uddannelse, hvor du får lov at bruge din kreativitet og iværksættertankegang, når du gennem forløbet er med til at udvikle de projekter, du arbejder med.
På grundforløb 1 undervises der i forskellige erhvervsfag og grundfagene Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C
Fagretningen peger primært mod Grundforløb 2 EUX Handel, Kontor og Detail, men du har mulighed for at fortsætte på alle EUD og EUX-Grundforløb 2.
Om EDDB-forløbet
På en International EUX Business får du mulighed for at tage et internationalt forløb, hvor du arbejder med handel/kontor i et andet EU-land. Forløbet inkluderer 2 udlandsophold af 2 ugers varighed.
Allerede på Grundforløbets 1. del (GF1) bliver du introduceret til EBBD og forløbet, der giver dig det internationale velanskrevne diplom EBBD. Du deltager selv i en del af planlægningen, bl.a. med hensyn til indkvartering på studieturene.
På Grundforløbets 2. del (GF2) går rejsen til et europæisk land. Opholdet er 14 dage, hvor du går i skole i en tosproget klasse (tysk og engelsk). Her er fokus på sproget og kulturen i landet.
Der er også rig mulighed for at komme ud at se på byen og området, du bor i, hvilket giver flere spændende og lærerige oplevelser i forbindelse med dit udlandsophold.
Når du er kommet godt i gang med det studieforberedende år (studieforløbet) skal du med på rejsen til et andet europæisk land. Her skal du ikke bare bo, men også arbejde og gå i skole.
Praktiske informationer
Opbygning
Du starter uddannelsen på Grundforløb 1, hvor du går de første 20 uger. Her modtager du undervisning i nogle erhvervsfag og grundfag og bliver præsenteret for de uddannelser, du kan tage på Grundforløb 2.
Efter de 20 uger skal du vælge, hvilken erhvervsuddannelse du ønsker at fortsætte på. EUX Business – detail, handel og kontor berører mest detailuddannelsen, handelsuddannelsen og kontoruddannelsen men du har også mulighed for at fortsætte på en anden erhvervsuddannelse.
Efter Grundforløb 2 fortsætter du på det 1. årige studieforløb, hvor de hæver niveauerne på grundfagene til gymnasialt niveau, så du efter uddannelsen kan starte på mange spændene videregående uddannelser.
Efter studieforløbet er du klar til at starte som elev i en virksomhed. Din oplæring varer 2 år og veksler mellem praktik i virksomheden og kortere skoleperioder. Efter de 2 år er du udlært.
Læreplads
Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.
Økonomi
Tilmelding
Du tilmelder dig via optagelse.dk.
Går du i folkeskolens 9. eller 10. klasse og ønsker at starte efter sommerferien er der ansøgningsfrist 1. marts.
Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os
Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.
Ud i verden
Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde?
Vi åbner døre til globale oplevelser og læring. Uanset om det er udveksling, studieture eller internationale projekter, giver dette udlandsophold vores studerende mulighed for at udforske verden og forstå dens mangfoldighed, mens de skaber minder for livet.
Lone Rasmussen
Dorte Kristensen
Opbygning af uddannelsen
Grundforløb 1 (GF1)
Indgangen hedder ”Kontor, Handel og Forretning”. På GF1 arbejder du med erhvervsfag som Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C. Én af disse 3 fag bliver udtrukket til mundtlig eksamen.
Varighed: 20 uger
Grundforløb 2 (GF2)
På GF2 arbejder du praksisnært med fagene Virksomhedsøkonomi C, IT C, Afsætning C, Organisation C, Matematik C samt valgfag. GF2 afsluttes med et uddannelsesspecifikt fag (USF), hvor du skal arbejde med at anvende den teori, du har lært i en praktisk problemstilling. Du skal til mundtlig eksamen i USF og ét af fagene bliver udtrukket til mundtlig eksamen.
Oplæring i virksomhed
Oplæring i virksomhed 1
Her introduceres du til virksomheden, og de arbejdsopgaver, du skal varetage, samt de rutiner, der er i virksomheden. Det er også her, at du i praksis skal arbejde med de emner, du skal lære meget mere om, når du skal på 1. skoleperiode.
Oplæring i virksomhed 2
Her samles der op i virksomheden på emner fra skoleperioden. Der arbejdes med en virksomhedsopgave som sammen med praktisk arbejde er grundlæggende forberedelser til 2. skoleperiode.
Oplæring i virksomhed 3
Her samles der op i virksomheden på emner fra skoleperioden. Der arbejdes med en virksomhedsopgave som sammen med praktisk arbejde er grundlæggende forberedelser til 3. skoleperiode. Her findes også emner til den afsluttende fagprøve.
Oplæring i virksomhed 4
Nu skal der i virksomheden samles op på ale de elementer du har mødt i forløbet. Der er fokus på at få lavet en god fagprøve, hvor teori og praksis skal give et godt afsæt for en god afsluttende eksamen.
Skoleperiode
Skoleperiode – Hovedforløb 1
Her skal du arbejde med ”virksomhedens koncept”. Du lærer fx om konkurrencesituationen, webshops, kundebetjening, butiksindretning, kundestrøm og meget mere.
Skoleperiode – Hovedforløb 2 (hovedforløb skal blive)
Her skal du arbejde med ”Virksomhedens økonomi”. Du lærer fx om kalkulation, økonomi, nøgletal, budgetkontrol, logistik, lagerstyring og meget mere.
Skoleperiode – Hovedforløb 3
Her skal du arbejde med ”virksomhedens drift”. Her godkendes emnet til fagprøven. Du lærer fx om sortimentsstyring, indkøbsstyring, varestrøm, koncept i praksis, profil/image, markedsføring og meget mere.
Skoleperiode – Hovedforløb 4
Her afholdes den afsluttende eksamen.